Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Νταβίντ Σίλβα: «Κρέμασε» τα παπούτσια του μετά τη ρήξη χιαστού (video)

Νταβίντ Σίλβα: «Κρέμασε» τα παπούτσια του μετά τη ρήξη χιαστού (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/7/2023 20:22
Ο Νταβίντ Σίλβα ανακοίνωσε την απόσυρση του από το ποδόσφαιρο σε ηλικία 37 ετών ύστερα από τη ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου που υπέστη στην προετοιμασία της Σοσιεδάδ.

«Κρέμασε» τα παπούτσια του σε ηλικία 37 ετών ο Νταβίντ Σίλβα, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να προχωρά σε αυτή την απόφαση μετά τη ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου που υπέστη στην καλοκαιρινή προετοιμασία της Σοσιεδάδ.

«Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για μένα. Σήμερα, πρέπει να πω αντίο σε αυτό στο οποίο έχω αφιερώσει τη ζωή μου. Σήμερα πρέπει να πω αντίο σε συναδέλφους που είναι σαν οικογένεια για μένα, θα μου λείψετε πολύ» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σίλβα, ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς χαφ της γενιάς του.

Ο «El Mago» έβαλε τέλος σε μια σπουδαία καριέρα 20 χρόνων κατακτώντας συνολικά 20 τρόπαια. Ξεκίνησε στην Βαλένθια το 2003, αρχικά από την Β’ ομάδα και κατέγραψε 168 συμμετοχές με τις «νυχτερίδες», σκοράροντας 32 γκολ, δίνοντας 36 ασίστ και κατακτώντας το Κύπελλο Ισπανίας το 2008. Στη συνέχεια, ο Ισπανός άσος μετακόμισε στη Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2010, όπου έγινε ένας από τους πιο θρυλικούς παίκτες στην ιστορία των «πολιτών». Με την Σίτι σκόραρε 77 γκολ, έδωσε 140 ασίστ και κέρδισε 14 τρόπαια, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων Πρέμιερ Λιγκ.

Αποχώρησε από την Σίτι το 2020 για λογαριασμό της Σοσιεδάδ, με την οποία κατέγραψε 93 συμμετοχές με 7 γκολ και 18 ασίστ και κατέκτησε ένα Κύπελλο Ισπανίας.

Ο ίδιος ήταν μέλος της «χρυσής» γενιάς της Εθνικής Ισπανίας που κατέκτησε δύο διαδοχικά Euro (2008, 2012) και το Μουντιάλ του 2020. Κατέγραψε συνολικά 125 συμμετοχές με την «Ρόχα» σημειώνοντας 35 γκολ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.