Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μονεμβασιώτης: «Ψίχουλα τα έσοδα στη Super League 2, γι' αυτό παίζουν στοίχημα οι ομάδες»

Μονεμβασιώτης: «Ψίχουλα τα έσοδα στη Super League 2, γι' αυτό παίζουν στοίχημα οι ομάδες»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
21/7/2023 17:25
Ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης αναφορικά με την εμπλοκή ομάδων της Super League 2 με το στοίχημα.

Συγκεκριμένα ο ισχυρός άνδρας της «κυανόλευκης» ΠΑΕ, που σήμερα (21/7) δεν εξασφάλισε πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ για το επόμενο πρωτάθλημα της Super League 2, κατήγγειλε τον Ερασιτέχνη Απόλλωνα ως υπαίτιο αυτής της εξέλιξης, αποκάλυψε τις σκέψεις του για αποχώρησή του από τον χώρο του ποδοσφαίρου και μίλησε για τις οικονομικές δυσκολίες στην δεύτερη κατηγορία που «σπρώχνουν» τις ομάδες σε επιλογές όπως το στοίχημα.

Μεταξύ άλλων δήλωσε στον Metropolis 95,5:

«Στη Β Εθνική δεν υπάρχουν έσοδα, είναι ερασιτεχνική κατηγορία. Υπάρχουν κάτι ψίχουλα από τηλεοπτικά δικαιώματα και οι ομάδες κάνουν τον κομπάρσο και παρακαλάνε την ΕΡΤ για να δώσει 40.000-60.000 ευρώ. Υπάρχουν λεφτά από το στοίχημα που τα παίρνουν μόνο οι ομάδες της Α Εθνικής και οι ομάδες της Β παρακαλάνε να πάρουν κάτι ελάχιστα. Δεν μιλάμε για επαγγελματική κατηγορία, έχει μόνο έξοδα και ελάχιστα έσοδα.

Γι’ αυτό οι ομάδες της Β Εθνικής παίζουν στοίχημα. Οι υπηρεσίες που εκπροσωπούν τη δικαιοσύνη στον αθλητισμό ενδιαφέρονται να προστατεύσουν τις στοιχηματικές εταιρείες, όλα αυτά που βλέπεται γίνονται για να προστατευτούν τα συμφέροντα των στοιχηματικών εταιρειών. Καλώς γίνεται η έρευνα για να αποκαλυφθούν όλοι οι τύποι που παίζουν και κάνουν όλες τις κομπίνες. Όφειλε η Πολιτεία να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, να θεσπίσει νόμους για να προστατεύεται το ποδόσφαιρο και να υπάρχουν έσοδα. Είμαι 9 χρόνια στο τιμόνι του Απόλλωνα Σμύρνης. Πείτε μου εσείς πόσοι σοβαροί παράγοντες έχουν μπει τα τελευταία 30 χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ποιοι έμειναν. Στη Θεσσαλονίκη πόσοι σοβαροί άνθρωποι πέρασαν με επιφάνεια και χρήματα και έφυγαν όλοι.Η Θεσσαλονίκη έχει τρεις ομάδες και δεν έχει έναν ντόπιο παράγοντα. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα μεγάλο παράγοντα που έχει έρθει από το εξωτερικό, ο Ηρακλής ο φουκαράς βασανίζεται και ο Αρης έχει παράγοντα από τη Βέροια. Πως γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας να μην έχει ένα παράγοντα που να βάζει δύο εκατ.ευρώ τον χρόνο για να συντηρεί μία από τις τρεις ομάδες;»


Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως: «Το ποδόσφαιρο δεν νοσεί από τα επεισόδια και από τους φιλάθλους. Αυτό είναι ένα μύθευμα. Το πρόβλημα του ποδοσφαίρου είναι πως είναι φτωχοποιημένο. Το ποδόσφαιρο έχει μόνο επαγγελματικές ομάδες, τις τρεις του ΠΟΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Αρη. Είναι οι μόνες ομάδες έχουν έσοδα και μπορούν να κρατηθούν. Οι άλλες 9 ομάδες που συμπληρώνουν τη Σούπερ Λιγκ 1 έχουν λίγα έσοδα και πολλά έξοδα, άρα θα πρέπει να βάζουν κάθε χρόνο χρήματα για να βγαίνει η χρονιά. Το ποσοστό από το στοίχημα το πήραν οι ομάδες πριν τρία χρόνια και πέρυσι. Κάτσε να δούμε αν θα το ξαναπάρει και 3η και 4η φορά. Δική μου υποψία είναι πως θα το πάρει στις επόμενες εκλογές.

Η Πολιτεία όφειλε να σκεφτεί πως το ποδόσφαιρο της επαρχίας, οι ομάδες Β και Γ Εθνικής, ζούσαν την προηγούμενη 20ετία από τα έσοδα του ΟΠΑΠ. Ο ΟΠΑΠ έγινε ιδιωτική εταιρεία, έχει έσοδα και δεν δίνει λεφτά στο ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο έχει φτωχοποιηθεί. Η Πολιτεία θα έπρεπε δει πόσα χρήματα οι στοιχηματικές, πόσα λεφτά παίρνει το κράτος από φόρους. Από αυτά τα έσοδα της Πολιτείας θα πρέπει να θεσπίσει ένα νόμο να μοιράζονται στις αδύναμες ομάδες της Α Εθνικής και τις υπόλοιπες της Β και Γ Εθνικής. Για να φτιαχτεί το ποδόσφαιρο. Οι παράγοντες στην Ελλάδα ζουν σε ένα περιβάλλον χωρίς έσοδα. Έπρεπε και εσείς οι δημοσιογράφοι να έχετε αναδείξει το πρόβλημα». «Οι ποδοσφαιριστές είναι απάτριδες, τους νοιάζει μόνο το συμβόλαιο. Παίρνουν το καπελάκι τους και πάνε αλλού να πάρουν άλλο συμβόλαιο.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν τα συμβόλαια πάντα υπέρ τους, δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Ψάξτε να δείτε πόσες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί επειδή έχει φτωχοποιηθεί το ποδόσφαιρο. Πρέπει να βρεθεί ενδιαφερόμενος από τον Ερασιτέχνη Απόλλωνα γιατί αυτός δημιούργησε το πρόβλημα»
.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.