Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Με χρώμα... Πρέμιερ Λιγκ οι προημιτελικοί

Γιουρόπα Λιγκ: Με χρώμα... Πρέμιερ Λιγκ οι προημιτελικοί

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/3/2013 01:18
Μπορεί στο Τσάμπιονς Λιγκ να μην υπάρχει εκπρόσωπος αγγλικής ομάδας στη φάση των «8» μετά από 17 χρόνια, ωστόσο στο Γιουρόπα Λιγκ είναι άλλη ιστορία καθώς Τσέλσι, Τότεναμ και Νιούκαστλ αν και «ίδρωσαν», αμφότερες πέρασαν στα προημιτελικά του θεσμού σε παιχνίδια-θρίλερ. Στους «8» και οι Ρουμπίν Καζάν, Βασιλεία, Φενέρμπαχτσε, Λάτσιο και Μπενφίκα.

Την πρόκριση της χρονιάς πήγε να πετύχει η Ίντερ η οποία αποκλείστηκε με 4-1 από την Τότεναμ στην παράταση, καθώς στη κανονική διάρκεια ισοφάρισε το 3-0 του πρώτου αγώνα υπέρ των «πετεινών», χάρη σε τέρματα των Κασάνο, Παλάσιο και το αυτογκόλ του Γκάλας. Ωστόσο το εκτός έδρας γκολ του Αντεμπαγιόρ στο 96’ έκανε το 3-1 υπέρ των Άγγλων, με αποτέλεσμα το τέρμα του Άλβαρες στο 110’ για το τελικό σκορ να μην ήταν αρκετό για τους «νερατζούρι».

Πρόκριση-θρίλερ για Τσέλσι, Νιούκαστλ


Γιουρόπα Λιγκ: Με χρώμα... Πρέμιερ Λιγκ οι προημιτελικοί
Την πρόκριση στους «8» πανηγύρισε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι η οποία αν και καρδιοχτύπησε, πήρε την νίκη με 3-1 απέναντι στην Στεάουα, σκορ που κάλυψε την ήττα της με 1-0 στην Ρουμανία στο πρώτο παιχνίδι.

Ο Μάτα άνοιξε το σκορ για τους «μπλε» στο 34’, ωστόσο ο Κίρικες ισοφάρισε στο 45+1’ για την Στεάουα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να έψαχναν δύο γκολ στο δεύτερο μέρος. Τα οποία όμως και πέτυχαν, με τον Τέρι στο 58’ και τον Τόρες στο 71’ να διαμορφώνουν το τελικό σκορ, με τον δεύτερο ωστόσο να αστοχεί σε πέναλτι στο 87’ με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να έμειναν στο κόλπο της πρόκρισης ως το τελευταίο λεπτό.

Από την άλλη η Νιούκαστλ με γκολ του Παπίς Σισέ στο 94’, πήρε την νίκη με 1-0 απέναντι στην Ανζί και πέρασε στην επόμενη φάση.

Άνετα η Λάτσιο, νίκησε και στην Γαλλία η Μπενφίκα


Με χατ-τρικ του Κόζακ, η Λάτσιο μετά το 2-0 στη Γερμανία, κέρδισε για δεύτερη φορά τη Στουτγκάρδη, αυτή τη φορά με 3-1, χάρη στα τρία τέρματα του Τσέχου επιθετικού. Από την άλλη, η Μπενφίκα κέρδισε με 3-2 την Μπορντό και σε συνδυασμό με την νίκη με 1-0 στη Λισαβόνα, εξασφάλισε το εισιτήριο για τους «8».

«Σπίτι» τους Ζενίτ και Λεβάντε, πέρασε η Φενέρμπαχτσε


Γιουρόπα Λιγκ: Με χρώμα... Πρέμιερ Λιγκ οι προημιτελικοί
Δεν τα κατάφερε απέναντι στην Βασιλεία η Ζενίτ η οποία δεν μπόρεσε να γυρίσει το 0-2 από το πρώτο παιχνίδι και παρά την νίκη της με 1-0 στην Αγία Πετρούπολη, γνώρισε τον αποκλεισμό, χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες για να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα και να στείλει το παιχνίδι στη παράταση.
Μάλιστα η Βασιλία έπαιζε με 10 σε όλο το δεύτερο μέρος, ενώ στο 86’ η Ρώσικη ομάδα έχασε πέναλτι με τον Ζόμερ.

Για πρώτη φορά στους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης προκρίθηκε η Ρουμπίν Καζάν η οποία κέρδισε με 2-0 τη Λεβάντε στην παράταση και σφράγισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Εκεί θα βρίσκεται και η Φενέρμπαχτσε η οποία ήρθε 1-1 με την Βικτόρια Πλζεν, ωστόσο η νίκη της με 1-0 στην Τσεχία της έδωσε την πρόκριση.

Τα αποτελέσματα


Ζενίτ - Βασιλεία 1-0

Ρουμπίν Καζάν - Λεβάντε 2-0

Ίντερ - Τότεναμ 4-1 παρ. , 3-0 κ.α

Νιούκαστλ - Ανζί 1-0

Λάτσιο - Στουτγκάρδη 3-1

Φενέρμπαχτσε - Βικτόρια Πλζεν 1-1

Τσέλσι - Στεάουα Βουκουρεστίου 3-1

Μπορντό - Μπενφίκα 2-3

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.