Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός - Σαμπάχ 1-1: «Διπρόσωποι» ξανά οι «ερυθρόλευκοι»

Ολυμπιακός - Σαμπάχ 1-1: «Διπρόσωποι» ξανά οι «ερυθρόλευκοι»

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
19/7/2023 14:55
Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Σαμπάχ στο τελευταίο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους.

Δύο πρόσωπα είχαν οι «ερυθρόλευκοι» στην αναμέτρηση, με το πρώτο ημίχρονο να τους βρίσκει σε θέση άμυνας, χωρίς εμπνεύσεις και φυσιολογικά πίσω στο σκορ μετά το γκολ του Βολκόφ στο 42', αλλά στο δεύτερο πίεσαν είχαν δοκάρι, δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις και αφού ισοφάρισαν με τον Μασούρα στο 64' θα μπορούσαν να πάρουν και τη νίκη, με την αμυντική τους λειτουργία πάντως να προβληματίζει ξανά, αφού χρειάστηκαν και δύο επεμβάσεις του Πασχαλάκη ώστε να μην ηττηθούν. Άξιο αναφοράς επίσης πως έκαναν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους με τα «ερυθρόλευκα» οι Κίνι και Ιμπόρα, αφήνοντας καλές εντυπώσεις.

Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν έτσι τα φιλικά τους παιχνίδια στην Αυστρία, από την οποία αποχωρούν και πλέον έχουν μπροστά τους τα πιο δυνατά φιλικά τεστ κόντρα σε Ρέιντζερς (26/7) στο «Άιμπροξ» και Νόριτς (29/7) στο «Κάροου».

Προβλήματα στην άμυνα, νωθρότητα στη δημιουργία

O Oλυμπιακός αν και μπήκε με όρεξη στο ματς όντας κινητικό στην επίθεση και δημιουργώντας την πρώτη καλή στιγμή με τον Μπιελ στο 5', συναντούσε πρόβλημα με την ταχύτητα των επιθετικών της Σαμπάχ, που απείλησε στο 11' με κεφαλιά του Καμάλοφ και στο 17΄με σουτ του Βολκόφ από πλάγια θέση, που μπλόκαρε ο Τζολάκης.

Η Σαμπάχ πήρε σταδιακά τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 35' ο Ανδρούτσος πρόλαβε τελευταία στιγμή να κόψει τον Βολκόφ πριν πλασάρει τον Τζολάκη, αλλά στον 42' σε αντίστοιχη φάση, μετά από λάθος του Μπα, ο επιθετικός της Σαμπάχ πέρασε και τον Έλληνα γκολκίπερ πριν πλασάρει ανοίγοντας το σκορ. Ο Ολυμπιακός έδειχνε άνευρος και χωρίς έμπνευση, αλλά με το ξεκίνημα της επανάληψης αυτό άλλαξε. Στο 46' ο Φορτούνης με τρομερή κάθετη πάσα έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Μασούρα, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Ιμάνοφ, που στο 48' είχε καλή τοποθέτηση σε δυνατό σουτ του Φορτούνη, μετά από όμορφη ατομική ενέργεια.

Η επίθεση «έραβε» και ο Πασχαλάκης «έκοβε»

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν αλλαγμένοι, με την είσοδο του Ρόντινεϊ να έχει βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξή τους από τα πλάγια, ενώ και ο Ρέτσος έδωσε σιγουριά στα μετόπισθεν. Στο 57' ο Ελ Αραμπί σκόραρε αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οριακό οφσάιντ, όπως έγινε κι ένα λεπτό αργότερα εξάλλου με γκολ που πέτυχε η Σαμπάχ. Στο 63' η καρφωτή κεφαλιά του Μαροκινού φορ σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά ένα λεπτό αργότερα, ο ίδιος παίκτης παρ' ότι δεν μπόρεσε να βρει καλά τη μπάλα σε τετ--α-τετ, την έστρωσε στον Μασούρα που την έστειλε στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το ματς στη συνέχεια κύλησε ισορροπημένα και χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες, τουλάχιστον μέχρι τα τελευταία λεπτά, όπου ο Πασχαλάκης αρχικά είπε «όχι» στον Τιλ σε τετ-α-τετ, ενώ στο 90'+1' ο Ρόντινεϊ ανάγκασε σε πολύ δύσκολη επέμβαση τον Ιμάνοφ, με φαλτσαριστ;o σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, πριν ο Πασχαλάκης σταματήσει εκ νέου σε τετ-α-τετ τον Τιλ στο 90'+2' κρατώντας την ισοπαλία.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Τζολάκης (46' Πασχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ (63' Κίνι), Ντόη, Μπα (46' Ρέτσος), Ανδρούτσος (46' Ροντινέι), Μπουχαλάκης (30' Καρβάλιο), Ιμπόρα, Φορτούνης (74' Λιάτσος), Μπιέλ (66' Βρουσάι), Μασούρας (74' Ραμόν), Ελ Αραμπί.

Σαμπάχ (Μουράντ Μουσάγεφ): Ιμάνοφ, Λέτιτς, Ιρασάμπαλ, Τσάκλα, Σεϊντέγιεφ, Ντα Σίλβα, Καμάλοφ, Ισάγιεφ, Νουρίγιεφ, Αλασκάροφ, Βολκόφ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.