Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βέστερλο - ΠΑΟΚ 3-2: Ηττήθηκαν και προβλημάτισαν οι Θεσσαλονικείς στο τελευταίο φιλικό στην Ολλανδία

Βέστερλο - ΠΑΟΚ 3-2: Ηττήθηκαν και προβλημάτισαν οι Θεσσαλονικείς στο τελευταίο φιλικό στην Ολλανδία

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
16/7/2023 18:56
Την ήττα με 3-2 από τη Βέστερλο γνώρισε ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, σε ένα ματς... ροντέο στο πρώτο μέρος που οι «ασπρόμαυροι» λειτούργησαν επιθετικά αλλά προβλημάτισαν αμυντικά και χωρίς ρυθμό στην επανάληψη, όπου οι Βέλγοι αποδείχθηκαν πιο κυνικοί και πήραν τη νίκη.

Από την πρώτη στιγμή της αναμέτρησης το παιχνίδι έδειξε πως θα είναι ιδιαίτερα ανοιχτό. Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του καλή στιγμή, όταν μετά από προσπάθεια του Ράφα Σοάρες από αριστερά, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Νάρεϊ που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει από κοντά.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν μπει πιο δυνατά στο ματς, αλλά στο 14' ο Ματσούο με τρομερό «κεραυνό» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι φέρνοντας το ματς στα ίσα κι ένα λεπτό αργότερα ο Κωνσταντέλιας έκανε επιπόλαιο λάθος στα όρια της περιοχής, με τους Βέλγους να κλέβουν τη μπάλα και τον Γιόου να σκοράρει με όμορφο σουτ ανατρέποντας τα δεδομένα.

Παρά την «ψυχρολουσία» ο ΠΑΟΚ βρήκε άμεσα απάντηση καθώς μετά από σέντρα του Νάρεϊ στο 17' και ασυνεννοησία στην άμυνα της Βέστερλο, ο γκολκίπερ των Βέλγων Γκίλεκενς σημείωσε αυτογκόλ υπό την πίεση του Μπράντον Τόμας και το ματς ήρθε ξανά στα ίσα.

Ο ρυθμός πάντως δεν καταλάγιασε με τις άμυνες να έχουν πάει... περίπατο και αμφότερες τις ομάδες να δημιουργούν συνεχώς καλές προϋποθέσεις. Στο 36' μάλσιτα η Βέστερλο είχε δοκάρι σε σουτ του Φίξελς που κόντραρε κιόλας, ενώ στο 38' ο Κοτάρσκι σταμάτησε σε τετ-α-τετ τον Ματσούο. Αντίστοιχα έπραξε πάντως και ο Γκίλεκενς ένα λεπτό αργότερα σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ που βρέθηκε ο Τζίμας, ενώ στο 40' ξανά ο γκολκίπερ της Βέστερλο εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ δυνατό σουτ του Σβαμπ, με το πρώτο μέρος να λήγει ισόπαλο αλλά πολύ γεμάτο από φάσεις και γκολ.

Στην επανάληψη οι ομάδες πάντως παρουσιάστηκαν πιο προσεκτικές και ο ρυθμός ήταν τουλάχιστον μία ταχύτητα πιο κάτω. Μέχρι το 64' διεξαγόταν παιχνίδι κέντρου με αρκετές μονομαχίες, αλλά τότε ήταν που μετά κούρσα του Γιορντάνοφ, η μπάλα έφτασε στον Ντάτσι που με σουτ απ[ό το ημικύκλιο της περιοχής την έστειλε στα δίχτυα δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στη Βέστερλο στην πρώτη μεγάλη φάση γενικά στο δεύτερο μέρος.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει, πίεσε, αλλά δυσκολευόταν πολύ στη δημιουργία φάσεων και ήταν ακίνδυνος. Στο 79' πάντως «άγγιξε» την ισοφάριση όταν ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή ύστερα από προσπάθεια και πάσα του Γκορντεζιάνι, αλλά ο Γιορντάνοφ πρόλαβε και έκοψε τον νεαρό άσο.

Έως το φινάλε δεν άλλαξε κάτι με τη Βέστερλο να παίρνει τελικά τη νίκη και τον «Δικέφαλο του Βορρά», που επιστρέφει στη βάση του αύριο (17/7), να προβληματίζεται και να έχει αρκετά πράγματα να διορθώσει ενόψει του πρώτου επίσημου ματς με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στις 27 Ιουλίου στην Τούμπα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κετζιόρα (63’ Λύρατζης), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ρ. Σοάρες (75’ Βιεϊρίνια), Τσιγγάρας, Σβαμπ, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ (63’ Ρικάρντο), Μπράντον (77’ Γκορντεζιάνι), Π. Τζίμας (63’ Κανίς)

Βέστερλο (Ντε Ρουκ): Γκίλεκενς, Φιξέλ, Μπος, Μάντσεν, Γκιουμουσκαγιά, Γιόου, Ντάτσι, Ταγκίρ, Γιορντάνοφ, Νόισταντερ, Ματσούο

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.