Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Κανονιέρης» και με τη... βούλα ο Χάβερτς

«Κανονιέρης» και με τη... βούλα ο Χάβερτς

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/6/2023 22:16
Η Άρσεναλ ανακοίνωσε την απόκτηση του Κάι Χάβερτς από την Τσέλσι, με τον Γερμανό επιθετικό χαφ να υπογράφει πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας. Στα 60+5 εκατ. λίρες το ποσό της μεταγραφής.

«Κανονιέρης» και επίσημα είναι ο Κάι Χάβερτς. Η Άρσεναλ είχε δώσει τα χέρια με την Τσέλσι για την απόκτηση του διεθνούς Γερμανού επιθετικού χαφ και το βράδυ της Τετάρτης (28/6) ανακοίνωσε τη μεταγραφή.

Η συμφωνία έκλεισε στα 60 εκατ. λίρες ενώ άλλα 5 εκατ. λίρες θα δοθούν ως μπόνους επίτευξης στόχων.

Ο 24χρονος είχε έρθει σε συμφωνία με την Άρσεναλ από την προηγούμενη εβδομάδα και αποχωρεί από την Τσέλσι μετά από μία τριετία, στην οποία κατέγραψε 139 συμμετοχές με 32 γκολ και 15 ασίστ. Ο Γερμανός θα μείνει στην ιστορία των «μπλε» ως ο παίκτης που πέτυχε το νικητήριο γκολ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2021 κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι. Συνολικά όμως πρόκειται για μια μεταγραφή που δεν έπιασε στην Τσέλσι με βάση τις προσδοκίες που υπήρξαν στο πρόσωπο του πρώην άσου της Λεβερκούζεν. Είναι ενδεικτικό ότι και στις τρεις σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ σκόραρε συνολικά 10 λιγότερα γκολ από τα αναμενόμενα με βάση τον δείκτη xGoals.

Μετά τις υπογραφές ο Χάβερτς δήλωσε: «Είναι πολύ συναρπαστικό για μένα να εντάσσομαι σε αυτόν τον καταπληκτικό σύλλογο και να είμαι μέλος της οικογένειας της Άρσεναλ. Αυτός ο σύλλογος έχει τόσο μεγάλη ιστορία και ελπίζω να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Η νοοτροπία στην ομάδα της Άρσεναλ είναι πολύ υψηλή και μπορείς να το νιώσεις αυτό. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ήταν τόσο δύσκολο να παίξεις εναντίον της Άρσεναλ πρόσφατα. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε τρόπαια και θα δώσω τα πάντα για να το κάνω αυτό για τους οπαδούς και όλους στον σύλλογο. Τώρα ανυπομονώ να συναντήσω όλους τους παίκτες και το προσωπικό όταν επιστρέψουμε για την προετοιμασία».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της ομάδας, Μικέλ Αρτέτα τόνισε: «Ο Κάι είναι παίκτης κορυφαίας ποιότητας. Έχει μεγάλη ευελιξία και είναι ένας οξυδερκής παίκτης. Θα φέρει τεράστια ποσότητα επιπλέον δύναμης στη μεσαία γραμμή μας και ποικιλία στο παιχνίδι μας. Καλωσορίζουμε τον Κάι και την οικογένειά του στην Άρσεναλ και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε μαζί του όταν ξεκινήσουμε σύντομα τις προπονήσεις πριν από τη σεζόν».

Επόμενη μεταγραφή που θα ακολουθήσει για την Άρσεναλ είναι αυτή του Ντέκλαν Ράις. Οι «κανονιέρηδες» ήρθαν σε συμφωνία με την Γουέστ Χαμ για τον διεθνή Άγγλο μέσο αντί του ποσού των 105 εκατ. λιρών (ρεκόρ για Βρετανό παίκτη) και αυτή τη στιγμή απομένει η συμφωνία στον τρόπο καταβολής των χρημάτων για να πέσουν οι υπογραφές.

Photo Credit: arsenal.com


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.