Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στις ΗΠΑ το 2025 το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 32 ομάδες

Στις ΗΠΑ το 2025 το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 32 ομάδες

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/6/2023 19:20
Στις ΗΠΑ θα διεξαχθεί το 2025 το πρώτο διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με την παρουσία 32 ομάδων όπως ανακοινώθηκε στο συμβούλιο της FIFA.

Το συμβούλιο της FIFA όρισε ομόφωνα τις Ηνωμένες Πολιτείες ως οικοδεσπότες του νέου και διευρυμένου Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων FIFA 32 ομάδων που πρόκειται να διεξαχθεί το 2025, στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από την έδρα της FIFA.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η απόφαση ελήφθη με βάση τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ως αποδεδειγμένοι ηγέτες στη διοργάνωση παγκόσμιων εκδηλώσεων και επειδή θα επέτρεπε στη FIFA να μεγιστοποιήσει τις συνέργειες για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ 2026 προς όφελος τόσο των τουρνουά όσο και της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής.

Ως επόμενο βήμα, η FIFA θα συνεργαστεί με τα σχετικά ενδιαφερόμενα μέρη για να οριστικοποιήσει τις ημερομηνίες, τα γήπεδα και το πρόγραμμα αγώνων αυτού του νέου τουρνουά.

Ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων:

Υπενθυμίζεται πως από το 2025 το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα αλλάξει μορφή και δε θα συμμετέχουν μόνο οι πρωταθλήτριες ομάδες κάθε Ηπείρου.

Σύμφωνα με το πλάνο, από την Ευρώπη θα συμμετέχουν 12 ομάδες, οι τέσσερις τελευταίοι κάτοχοι του Τσάμπιονς Λιγκ (στην προκειμένη συμμετοχή έχουν εξασφαλίσει ήδη Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι και οι οχτώ πρώτες ομάδες στην κατάταξη της UEFA την αντίστοιχη τετραετία.

Από την Λατινική Αμερική θα συμμετέχουν έξι ομάδες, οι τέσσερις τελευταίοι κάτοχοι του Κόπα Λιμπερταδόρες (στην προκειμένη συμμετοχή έχουν εξασφαλίσει ήδη Παλμέιρας και Φλαμένγκο) και οι δύο πρώτες ομάδες στην κατάταξη της CONMEBOL.

Από την Ασία θα συμμετέχουν τέσσερις ομάδες, οι τέσσερις τελευταίοι κάτοχοι του Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας (στην προκειμένη συμμετοχή έχουν εξασφαλίσει ήδη Αλ Χιλάλ και Ουράβα Ρεντ Ντάιαμονς).

Από την Αφρική θα συμμετέχουν τέσσερις ομάδες, οι τέσσερις τελευταίοι κάτοχοι του Τσάμπιονς Λιγκ Αφρικής (στην προκειμένη συμμετοχή έχουν εξασφαλίσει ήδη Αλ Αχλί και Βιντάντ Κασαμπλάνα).

Από την Βόρεια Αμερική θα συμμετέχουν τέσσερις ομάδες, οι τέσσερις τελευταίοι κάτοχοι του Τσάμπιονς Λιγκ CONCACAF (στην προκειμένη συμμετοχή έχουν εξασφαλίσει ήδη Μοντερέι, Σιάτλ Σάουντερς και Λεόν).

Από την Ωκεανία θα συμμετέχει μία ομάδα, αυτή που θα έχει την καλύτερη θέση στη βαθμολογία της OFC από τις τέσσερις νικήτριες του Τσάμπιονς Λιγκ Ωκεανίας.

Την τελευταία θέση θα παίρνει ως οικοδέσποινα η πρωταθλήτρια της χώρας που φιλοξενεί τη διοργάνωση.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.