Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Οι ιδιοκτήτες της Τσέλσι αγόρασαν το Στρασβούργο

Οι ιδιοκτήτες της Τσέλσι αγόρασαν το Στρασβούργο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/6/2023 03:39
Οι ιδιοκτήτες της Τσέλσι ήρθαν σε συμφωνία για να γίνουν οι νέοι μέτοχοι του Στρασβούργου, το οποίο αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας.

Νέα εποχή στο Στρασβούργο καθώς οι μέτοχοι της ομάδας ανακοίνωσαν τη συμφωνία με την BlueCo, την κοινοπραξία που αγόρασε την Τσέλσι τον Μάιο του 2022, για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι «μπλε» θα πληρώσουν 75 εκατ. ευρώ για σχεδόν το 100% της ιδιοκτησίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής ομάδας, η συμφωνία θα σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, καθώς η κοινοπραξία ιδιοκτησίας δεσμεύεται να επιταχύνει τις βιώσιμες επενδύσεις στην ανάπτυξη του συλλόγου, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων ομάδων και της Ακαδημίας, σε συνέχεια του έργου που υλοποιεί ο Μαρκ Κέλερ, ο οποίος θα παραμείνει πρόεδρος, υποστηριζόμενος από την τρέχουσα διοικητική του ομάδα.

Η BlueCo πρόσθεσε σε δήλωση: «Είναι τιμή για εμάς που είμαστε μέρος αυτού του ιστορικού συλλόγου. Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε την κληρονομιά της Ρασίνγκ (Στρασβούργο) και επικεντρωνόμαστε στη στενή συνεργασία με τον Μαρκ και την ομάδα διαχείρισης του για να συνεχίσουμε την εξαιρετική δουλειά που κάνουν.Αυτή η στρατηγική επένδυση θα προωθήσει την παρουσία μας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, παράλληλα με την ιδιοκτησία μας στην Τσέλσι. Πιστεύουμε ότι θα δημιουργούσε τεράστιες ευκαιρίες για ανταλλαγή γνώσεων και τεχνογνωσίας».

Το Στρασβούργο τερμάτισε 15ο στην Λιγκ 1 τη σεζόν 2022-23 και η πιο πρόσφατη επιτυχία του ήταν η κατάκτηση του Λιγκ Καπ τη σεζόν 2018-19.

Η κίνηση σηματοδοτεί την πρόθεση των ιδιοκτητών της Τσέλσι να επενδύσουν σε άλλες ομάδες και να δημιουργήσουν ένα μοντέλο πολλαπλών συλλόγων όπως έχουν κάνει οι Red Bull Group (Σάλτσμπουργκ, Λειψία, Νιού Γιορκ Ρεντ Μπουλς, Ρεντ Μπουλ Μπραζίλ, Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο, Ρεντ Μπουλ Γκάνα, Λίφερινγκ) και City Football Group (Μάντσεστερ Σίτι, Μέλμπουρν Σίτι, Τρουά, Μοντεβιδέο Σίτι Τορκέ, Λομέλ, Νιού Γιορκ Σίτι, Ζιρόνα, Σιτσουάν Ζιούνιου, Γιοκοχάμα Μαρίνος, Παλέρμο, Μουμπάι Σίτι). Εκτός από το Στρασβούργο, η ομάδα ιδιοκτησίας της Τσέλσι έχει συνδεθεί στο παρελθόν με την γαλλική Μπορντό και την πορτογαλική Πορτιμονένσε.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.