Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στη Σέριε Α με γκολ στο 90+4' η Κάλιαρι του Ρανιέρι, δάκρυσε ο Ιταλός τεχνικός! (video)

Στη Σέριε Α με γκολ στο 90+4' η Κάλιαρι του Ρανιέρι, δάκρυσε ο Ιταλός τεχνικός! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/6/2023 01:16
Με γκολ του Παβολέτι στο 90+4’ η Κάλιαρι του Κλαούντιο Ρανιέρι κέρδισε με 1-0 την Μπάρι εκτός έδρας και της άρπαξε το εισιτήριο για την άνοδο στην Σέριε Α! Εμφανώς συγκινημένος ο έμπειρος Ιταλός τεχνικός που έγραψε ξανά ιστορία με τους νησιώτες.

Απίθανο φινάλε στον τελικό των πλει-οφ ανόδου της Σέριε Β με την Κάλιαρι να κερδίζει με 1-0 την Μπάρι εκτός έδρας με γκολ στο 90+4’ και να της παίρνει το εισιτήριο για τα μεγάλα σαλόνια του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Με το πρώτο ματς στην Σαρδηνία να έχει λήξει ισόπαλο 1-1, η Μπάρι θα ήταν αυτή που θα έπαιρνε την άνοδο σε περίπτωση ισοπαλίας στην έδρα της, μιας και είχε τερματίσει ψηλότερα στην κανονική περίοδο. Η Κάλιαρι όμως ήταν καλύτερη στη ρεβάνς και εν τέλει βρήκε το πολυπόθητο γκολ στο 90+4’ με τον Παβολέτι, ρίχνοντας στο καναβάτσο τους γηπεδούχους.

Ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί, με τον Κλαούντιο Ρανιέρι να το πανηγυρίζει με τη ψυχή του όντας εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος. Ο 71χρονος ανέλαβε την Κάλιαρι στο φινάλε του Δεκέμβρη όταν ήταν στην 14η θέση της Σέριε Β και κατάφερε να την ανεβάσει στην 5η θέση εξασφαλίζοντας θέση στα πλει-οφ. Εκεί η ομάδα του απέκλεισε κατά σειρά τις Βενέτσια, Πάρμα και Μπάρι, παίρνοντας την άνοδο στην Σέριε Α.

Έτσι ο Ρανιέρι έγραψε ξανά ιστορία με τους «ροσομπλού» καθώς στην πρώτη του θητεία τη τριετία 1988-91 είχε οδηγήσει την ομάδα από την Σέριε C στην Σέριε A με δύο σερί προβιβασμούς! Αυτό το επίτευγμα διεκδικούσε η Μπάρι, η οποία βρέθηκε μία «ανάσα» από δεύτερη διαδοχική άνοδο, αλλά το γκολ που δέχτηκε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων θα την κρατήσει και του χρόνου στην Σέριε Β, σε μια πολύ πικρή ημέρα για τον σύλλογο.








Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.