Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σβιόντεκ - Μούχοβα 2-1: «Βασίλισσα» του Παρισιού έστω και δύσκολα (video)

Σβιόντεκ - Μούχοβα 2-1: «Βασίλισσα» του Παρισιού έστω και δύσκολα (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
10/6/2023 18:59
Απόλυτη κυρίαρχος του Roland Garros είναι η Ίγκα Σβιόντεκ η οποία νίκησε με 2-1 σετ (6-2, 5-7, 6-4) την Καρολίνα Μούχοβα και κατέκτησε τον τίτλο στο γαλλικό Γκραν Σλαμ για τρίτη φορά στην καριέρα της.

Η 22χρονη Πολωνή γράφει τη δική της ιστορία στο Παρίσι, καθώς έχει φτάσει στην κορυφή το 2020, πέρσι αλλά και φέτος, χτίζοντας τη δική της δυναστεία στο «Φιλίπ Σατριέ», έστω κι αν χρειάστηκε πολύ κόπο και κάτι λιγότερο από τρεις ώρες για να τα καταφέρει. Παράλληλα μετράει τέσσερις συνολικά κατακτήσεις Γκραν Σλαμ, μια και σήκωσε το περσινό US Open στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα διατηρήθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης!

Από την άλλη η 26χρονη Τσέχα φιναλίστ έκανε μία σπουδαία προσπάθεια και η εκπληκτική της πορεία μέχρι τον πρώτο τελικό της καριέρας της σε major τουρνουά δεν αποτελεί μικρό κατόρθωμα σε καμία περίπτωση.

Όσον αφορά την εξέλιξη του τελικού, το ξεκίνημα της Σβιόντεκ ήταν άκρως εντυπωσιακό και πήρε τα πρώτα τρία games από νωρίς κάνοντας κι ένα «μπρέικ» κι αποκτώντας από το ξεκίνημα τον πρώτο λόγο.

Η Μούχοβα έβγαλε αντίδραση και κράτησε δύο φορές το σερβίς της μειώνοντας σε 5-2, παρ' όλα αυτά δεν μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα της και το πρώτο σετ έκλεισε με 6-2 υπέρ της Πολωνής για το 1-0.

Και το δεύτερο κομμάτι του αγώνα ξεκίνησε με τη Σβιόντεκ να κυριαρχεί απόλυτα και με άνεση δίχως να συναντά αντίσταση. «Έσπασε» ξανά το σερβίς της αντιπάλου της και ξέφυγε με 3-0, πλησιάζοντας στην κατάκτηση του τίτλου.

Η Τσέχα πάντως δεν είχε διάθεση να παραδοθεί και με δικό της «μπρέικ» μείωσε σε 3-2 -ισοφαρίζοντας στη συνέχεια σε 3-3 και παρέμεινε «ζωντανή» βάζοντας «φωτιά» στην εξέλιξη του δεύτερου σετ. Στο 4-4 η Μούχοβα κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς της Σβιόντεκ και να πάρει προβάδισμα, σερβίροντας στη συνέχεια για το 1-1. Η Σβιόντεκ όμως δεν είχε διάθεση να παραδοθεί και πήρε πίσω άμεσα το «μπρέικ» ισοφαρίζοντας 5-5.

Η Μούχοβα όμως έκανε κι εκείνη νέο «μπρέικ» για το 6-5 και πλέον είχε νέα ευκαιρία για να ισοφαρίσει 1-1. Αυτήν τη φορά κράτησε το σερβίς της η Τσέχα και με 7-5 ισοφάρισε σε 1-1. Αυτό ήταν μάλιστα και το πρώτο χαμένο σετ της Σβιόντεκ στο τουρνουά.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με το μομέντουμ στην πλευρά της Μούχοβα και μετά από διαδοχικά λάθη της Σβιόντεκ, η Τσέχα έκανε «μπρέικ» κι άνοιξε το σκορ στα games.

Η απάντηση της Πολωνής πρωταθλήτριας πάντως ήταν άμεσα και αντέδρασε ισοφαρίζοντας 2-2 και στη συνέχεια προσπερνώντας με 3-2.

Στο έβδομο game του τρίτου και τελευταίου σετ πάντως η Μούχοβα έκανε ξανά «μπρέικ» και πήρε το προβάδισμα. Η απάντηση της Πολωνής όμως ήταν άμεση και ισοφάρισε με δικό της «μπρέικ» σε 4-4.

Στη συνέχεια η Σβιόντεκ με μεγάλη δυσκολία κράτησε το σερβίς της για το 5-4 και ήταν μία... ανάσα από τον τίτλο. Εκεί η Πολωνή έκανε το πολυπόθητο «μπρέικ» και με 6-4 κατέκτησε τον τίτλο για τρίτη φορά στην καριέρα της και για δεύτερη διαδοχική.














Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.