Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΜΥΘΙΚΗ πρόκριση για την Σέφιλντ Γουένσντεϊ παρότι έχασε με 4-0 το πρώτο ματς! (video)

ΜΥΘΙΚΗ πρόκριση για την Σέφιλντ Γουένσντεϊ παρότι έχασε με 4-0 το πρώτο ματς! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/5/2023 01:48
Τι κι αν η Σέφιλντ Γουένσντεϊ ηττήθηκε με 4-0 από την Πιτέρμπορο στον πρώτο ημιτελικό των πλει-οφ ανόδου της Λιγκ 1; Οι «κουκουβάγιες» με γκολ στο 90+8’ ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα και έστειλαν το ματς αρχικά στην παράταση κι εν συνεχεία στα πέναλτι όπου πήραν μια μυθική πρόκριση με 5-3. Χαμός στο φινάλε με τον αγωνιστικό χώρο του «Χίλσμπορο» να μετατρέπεται σε λαοθάλασσα από τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Ιστορία έγραψε η Σέφιλντ Γουένσντεϊ, η οποία κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό των πλει-οφ ανόδο της Λιγκ 1 παρότι έχασε με 4-0 τον πρώτο αγώνα στην έδρα της Πιτέρμπορο!

Οι «κουκουβάγιες» χρειάζονταν τέσσερα γκολ και να μην πετύχουν κανένα στη ρεβάνς του «Χίλσμπορο» για να στείλουν το ματς στην παράταση. Κι έτσι έγινε! Ο Σμιθ άνοιξε το σκορ μόλις στο 9’ με εύστοχο πέναλτι ενώ στο 25’ ο Γκρέγκορι έκανε το 2-0 έπειτα από λανθασμένη έξοδο του αντίπαλου γκολκίπερ. Ο Ντόουσον με δύο σημαντικές επεμβάσεις κράτησε το μηδέν για τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος και στο 71’ ο Τζέιμς έκανε το 3-0 περνώντας τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Νόριτς.

Η Σέφιλντ χρειάζονταν άλλο ένα γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση και τα κατάφερε στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Πιτέρμπορο, ο Τζονσον έκανε τη σέντρα για τον Φλικ, αυτός πήρε την κεφαλιά στο 2ο δοκάρι και ο Πάλμερ έσπρωξε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 4-0!



Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση εκεί όπου η Πιτέρμπορο μείωσε σε 4-1 στο 105’ με αυτογκόλ του Γκρέγκορι, αποκτώντας σκορ πρόκρισης. Όμως η Σέφιλντ Γουένσντεϊ δεν θα μπορούσε να «λυγίσει» και απάντησε στο 112’ με τον Πάτερσον για το 5-1 που έμεινε ως το φινάλε της παράτασης.

Όλα κρίθηκαν στα πέναλτι εκεί όπου οι γηπεδούχοι έκαναν το 5/5 εν αντιθέσει με την Πιτέρμπορο, που αστόχησε στο 2ο πέναλτι με τον Μπάτλερ και το τελικό 5-3 έστειλε την Σέφιλντ Γουένσντεϊ στον τελικό ανόδου του «Γουέμπλεϊ». Τρομερές εικόνες εκτυλίχθηκαν μετά το εύστοχο πέναλτι του Χαντ, με τους οπαδούς να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν την τεράστια πρόκρισης της ομάδας τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Σέφιλντ Γουένσντεϊ έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Φούτμπολ Λιγκ που μάζεψε 96 βαθμούς και δεν εξασφάλισε απευθείας άνοδο, τερματίζοντας στην 3η θέση της Λιγκ 1 πίσω από Πλίμουθ (101 β.) και Ίπσουιτς (98 β.). Η ήττα με 4-0 στον πρώτο ημιτελικό από την Πιτέρμπορο την έφερε με την πλάτη στον τοίχο αλλά η ομάδα του Ντάρεν Μουρ κατάφερε να κάνει μια επικών διαστάσεων ανατροπή.

Αντίπαλος της Σέφιλντ Γουένσντεϊ στον τελικό της 29ης Μαΐου θα είναι αυτός ανάμεσα σε Μπάρνσλεϊ και Μπόλτον, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα.



Photo Credit: Cosmote TV

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.