Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπαλτάκος: «Υπήρξε πόλεμος για να μη γίνει ο τελικός - Θα αλλάξει 1000% η προκήρυξη»

Μπαλτάκος: «Υπήρξε πόλεμος για να μη γίνει ο τελικός - Θα αλλάξει 1000% η προκήρυξη»

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
12/5/2023 21:59
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Μπαλτάκος, αναφέρθηκε στην περιπέτεια του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, που τελικά θα φιλοξενηθεί στο «Πανθεσσαλικό» στις 24 Μαΐου.

Ανάμεσα σε όσα είπε ο κ. Μπαλτάκος ήταν πως η ΕΠΟ δεν φέρει ευθύνη για όσα συνέβησαν και πως δέχτηκε... πόλεμο ώστε να μην μπορεί να διεξάγει τον τελικό, ενώ δεσμεύτηκε αφενός να δώσει λεπτομέρειες περί αυτού και αφετέρου πως η προκήρυξη του Κυπέλλου θα αλλάξει ώστε η έδρα να επιλέγεται αφού γίνουν γνωστές οι δύο φιναλίστ.

Όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ στο «Metropolis FM»:

«Ανακουφισμένος δεν αισθάνομαι, δεν είχα κάποια ιδιαίτερη αγωνία γιατί αργά ή γρήγορα θα υπήρχε λύση για τον τελικό του Κυπέλλου. Η προκήρυξη έγινε πέρυσι τον Αύγουστο, είχαμε το αίτημα του ΠΑΟΚ για να μην παίζει συνεχώς στην Αθήνα. Οπότε όταν παίζει μια ομάδα της Θεσσαλονίκης να γίνεται ο τελικός στο μέσον της απόστασης και το πιο κατάλληλο γήπεδο που μπορούσε να γίνει ήταν το Πανθεσσαλικό.

Για την ανακοίνωση που βγάλαμε για το ποιος δεν ήθελε να γίνει ο τελικός στην Ελλάδα, οι λεπτομέρειες θα δοθούν μετά τον τελικό του Κυπέλλου γιατί δεν θέλω να δυναμιτίσω το κλίμα. Δεν ήταν ευθύνη της ΕΠΟ όσα έγιναν»
.

Για την περίπτωση της Κύπρου: «Οι ομοσπονδίες μιλάνε μεταξύ τους, εμείς δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε με την αστυνομία μιας χώρας ή την πυροσβεστική. Εμείς μιλάμε μεταξύ ομοσπονδιών. Από πέρυσι είχαμε μιλήσει με την κυπριακή ομοσπονδία και μας είπε πως η κυπριακή αστυνομία θα θέσει όρους. Εμείς είχαμε συμφωνήσει και μετά η κυπριακή αστυνομία ζήτησε στοιχεία από την Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε κάποια στοιχεία και με αυτά έφερε την κυπριακή αστυνομία σε σημείο να δηλώνουν πως δεν μπορούν να δεχθούν τον τελικό στη Λευκωσία».

Για τις λεπτομέρειες του τελικού: «Θα πάρει 20 προσκλήσεις η κάθε ομάδα, 50 οι χορηγοί και το ΔΣ της ΕΠΟ. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο παρουσίας μαθητών κάτω των 13 ετών».

Για την προκήρυξη: «1000% θα αλλάξουμε την προκήρυξη την επόμενη χρονιά και η Εκτελεστική Επιτροπή θα αποφασίζει αναλόγως τις ομάδες που θα είναι φιναλίστ. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πέρυσι που έγινε η προκήρυξη, θα υπήρχε τέτοια αντίδραση και τέτοιος πόλεμος για να μην γίνει ο τελικός».

Για την τοξικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Δε νομίζω πως όλα αυτά έχουν σχέση με την τοξικότητα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο, δεν θέλω να μπω σε τέτοια κουβέντα πριν τελειώσει ο τελικός. Όταν τελειώσει ο τελικός, τότε είμαστε εδώ για να ξανασυζητήσουμε».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.