Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άγιαξ - Αϊντχόφεν 1-1 (2-3 πεν.): Κυπελλούχος Ολλανδίας ξανά η  PSV!

Άγιαξ - Αϊντχόφεν 1-1 (2-3 πεν.): Κυπελλούχος Ολλανδίας ξανά η PSV!

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
30/4/2023 22:20
Η Αϊντχόφεν διατήρησε τα κεκτημένα της περσινής σεζόν κατακτώντας ξανά το Κύπελλο Ολλανδίας, όπως έκανε και πέρυσι κόντρα στον Άγιαξ, αφού μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης επικράτησε 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι.

Σε ένα ματς που θύμισε αρκετά αυτό του πρωταθλήματος, όπου η Αϊντχόφεν είχε επικρατήσει με 3-0, ο Άγιαξ ήταν που είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Παρ' όλα αυτά ευτύχησε να προηγηθεί στο 42' με αυτογκόλ του Μπανθγουέιτ.

Στο δεύτερο μέρος η Αϊντχόφεν ισορρόπησε το παιχνίδι, φτάνοντας στην ισοφάριση με τον Αζάρ στο 67'. Ο Άγιαξ πίεσε ως το φινάλε, αλλά χωρίς να έχει τη μεγάλη ευκαιρία με το ματς να οδηγείται στην παράταση, όπου δεν καταγράφηκε κάποια αξιόλογη φάση και το Κύπελλο θα κρινόταν στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί οι δύο επιθετικοί του Άγιαξ, Μπράιαν Μπρόμπεϊ και Έντσον Άλβαρες, έστειλαν την μπάλα άουτ και Γιούριεν Τίμπερ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στον αντίποδα, ο Χερόνιμο Ρούλι απέκρουσε την προσπάθεια του Ραμάλιο κι ο Ιμπραχιμά Σανγκαρέ είχε δοκάρι, όμως στο τέλος ο Φάμπιο Σίλβα έδωσε στην Αϊντχόφεν τη νίκη -και τον τίτλο- με 3-2.

Άγιαξ: Ρούλι, Σάντσες (46' Ρενσχ), Τίμπερ, Άλβαρες, Χάτο (75' Βάινταλ), Γκρίλιτς (68' Μπάσεϊ), Κλάασεν, Μπέρχαουζ (75' Κονσεϊσάο), Τάντιτς, Μπέρχβαϊν, Μπρόμπεϊ

Αϊντχόφεν: Ντρόμελ, Τέζε (76' Μουένε), Ραμάλιο, Μπράνθγουεϊτ, Φαν Άανχολτ, Σανγκαρέ, Φέρμαν, Μπακαγιοκό (59' Αζάρ), Τιλ (59' Ελ Γκαζί), Σίμονς (98' Γκουτιέρες), Ντε Γιονγκ (105' Σίλβα)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.