Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Γαλλίας: Ιστορική πρώτη κούπα για την Τουλούζ με πεντάρα! (video)

Κύπελλο Γαλλίας: Ιστορική πρώτη κούπα για την Τουλούζ με πεντάρα! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/4/2023 00:43
Η Τουλούζ ισοπέδωσε με 5-1 την Ναντ στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, σκοράροντας τέσσερα γκολ στα πρώτα 31 λεπτά (!), και κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ιστορικός θρίαμβος για την Τουλούζ η οποία διέλυσε με 5-1 την Ναντ στο «Σταντ ντε Φρανς» και σήκωσε το Κύπελλο Γαλλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος των «βιολετί» δεν θα περίμενε τέτοιο θρίαμβο της ομάδας του, η οποία προηγήθηκε με 4-0 στο 31’! Ανέλπιστος πρωταγωνιστής ο στόπερ Κόστα ο οποίος σκόραρε δις στο πρώτο δεκάλεπτο (4’, 10’) έπειτα από στατικές φάσεις, δίνοντας με το… καλημέρα ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του. Η Ναντ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει αλλά στο 23’ ο Νταλίνγκα έφυγε στην πλάτη της άμυνας έπειτα από υπέροχη μπαλιά του Σουάζο και «έγραψε» το 3-0. Ο Ολλανδός επιθετικός πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 31’ μετατρέποντας σε διαδικαστική τη συνέχεια του τελικού.

Η Ναντ μείωσε στο 75’ με εύστοχο πέναλτι του Μπλας μειώνοντας σε 4-1 όμως πέντε λεπτά μετά η Τουλούζ πέτυχε και πέμπτο γκολ με σουτ-κεραυνό του Αμπουκλάλ βάζοντας το «κερασάκι» στην τούρτα. Το 5-1 ήταν το τελικό σκορ, με την Τουλούζ να αποκαθηλώνει την περσική Κυπελλούχο και να σηκώνει το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Έτσι η ομάδα της Τουλούζης που πέρσι αγωνίζονταν στην Λιγκ 2, εξασφάλισε θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, επιστρέφοντας στην Ευρώπη μετά τη σεζόν 2009-10.

Να σημειωθεί πως ο Χάρης Τσιγγάρας που αγωνίζεται στην Τουλούζ ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ έμεινε εκτός αποστολής, όμως στον φετινό θεσμό κατέγραψε τρεις συμμετοχές.






Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.