Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναιτωλικός - Ιωνικός 0-1: Διπλό παραμονής από την.... βούλα για τους Νικαιώτες (video)

Παναιτωλικός - Ιωνικός 0-1: Διπλό παραμονής από την.... βούλα για τους Νικαιώτες (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
8/4/2023 21:39
Ο Ιωνικός νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Stoiximan Super League και αναρριχήθηκε εκτός ζώνης υποβιβασμού.

Ο Σεμπά ήταν ο σκόρερ του τέρματος στο 37' (πεν.) που χάρισε έναν υπερπολύτιμο βαθμό στους Νικαιώτες, ενώ ταυτόχρονα ανάγκασε τους Αγρινιώτες να υποστούν την τρίτη σερί ήττα τους στα πλέι άουτ και πλέον να νιώθουν κάπως... άβολα ενόψει της συνέχειας.

Oι Αγρινιώτες ξεκίνησαν με περισσότερη όραξη το παιχνίδι, δείχνοντας διάθεση να επιτεθούν, αλλά ο Ιωνικός ήτταν αυτός που δημιούργησε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες, με πρώτη αυτή του Μάσα στο 13', όταν έκανε το δυνατό βολέ, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τα περισσότερα προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων τα δημιουργούσε πάντως ο Φαντιγκά, από ενέργεια του οποίου στο 35', οι Νικαιώτες κέρδισαν φάουλ στα όρια της περιοχής, το οποίο εκτέλεσε ο Κάνιας στέλνοντας τη μπάλα στο τείχος, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Μάσα βρήκε στο χέρι Μλάντεν, με τον ρέφερι να υποδεικνύει πέναλτι εν μέσω έντονων διαμαρτυριών από τους Αγρινιώτες.

Την εκτέλεσε ανέλαβε πάντως ο Σεμπά, ευστοχώντας στο 37' και βάζοντας τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ, με το το υπόλοιπο του πρώτου μέρους να κυλάει με πολλή ένταση και χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη φάση.

Οι αλλαγές του Αναστασίου έκαναν πιο επιθετικό τον Παναιτωλικό στο δεύτερο μέρος, αφού Στάγιτς και Σενγκέλια βοήθησαν τόσο στο κράτημα όσο και στην κυκλοφορία της μπάλας. Με τον Στάγιτς μάλιστα να απειλεί με δυνατό σουτ στο 53', ενώ στο 55' ο Καρέλης έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση στέλνοντας όμως άουτ τη μπάλα.

Στο 60' πάντως οι φιλοξενούμενοι ήταν που είχαν την μεγάλη ευκαιρία, με το σουτ του Ελευθεριάδη, μετά από «μαγικό» τακουνάκι του Σεμπά, να καταλήγει στο δεξί δοκάρι.



Ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε να αλλάξει σχήμα, γεμίζοντας το κέντρο του και γυρνώντας σε τριάδα στα στόπερ, με τον Παναιτωλικό πάντως να παίρνει την πρωτοβουλία και να πιέζει για το γκολ. Στο 73' ο Καρέλης από πολύ πλεονεκτική θέση πλάσαρε αδύναμα και ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε, ενώ το βολ πλανέ του Κολοβού στο 81' έφυγε άουτ, με τον ίδιο παίκτη να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 90' όταν «σημάδεψε» το δοκάρι με εξ επαφής κεφαλιά.





Παρά την πίεση πάντως ο Παναιτωλικός δεν έφτασε σε γκολ και υπέστη την τρίτη σερί ήττα του στα πλέι άουτ, μένοντας στους 29 βαθμούς και το +6 από την επικίνδυνη ζώνη. Αντίθετα αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη του Ιωνικού, που ανέβηκε στους 24 βαθμούς και βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού, όντας πλεόν στο +1 από τη Λαμία.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Λιάβας (42' Αποστολάκης), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (46' Στάγιτς), Μάρτενσον, Ντίας (76' Ξενιτίδης), Σενγκέλια (46' Χουάνπι), Κολοβός, Καρέλης, Μόρσεϊ (64' Πέδρο).

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Κάνιας, Σάκιτς, Φαντιγκά (33' Ελευθεριάδης), Σεμπά (90' Γουλέρι), Μασάς (68' Σόουζα), Μάντζης.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις