Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πογέτ: «Δεν σκεφτόμαστε τα πλέι οφ, πάμε για την απευθείας πρόκριση»

Πογέτ: «Δεν σκεφτόμαστε τα πλέι οφ, πάμε για την απευθείας πρόκριση»

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
23/3/2023 21:15
Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Γκουστάβο Πογέτ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ομάδα θα πάει για την απευθείας πρόκριση.

Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στα πλέι οφ του Nations League αλλά αυτό είναι κάτι που δεν σκέφτονται στο «εσωτερικό» της γαλανόλευκης καθώς όπως τόνισε ο Πογέτ θέλουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που υπάρχει μπροστά τους.

Στην πρεμιέρα της στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο στόχος είναι η νίκη απέναντι στο Γιβραλτάρ και το μυαλό είναι σε αυτό το παιχνίδι όπως επισήμανε ο Πογέτ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το δώρο που θέλει καθώς συμπληρώνει ένα χρόνο στην Εθνική:«Το κλειδί αύριο είναι παίξουμε στο καλύτερο επίπεδο, να ξεκινήσουμε με νίκη. Ακολουθεί μία φιλική αναμέτρηση με τη Λιθουανία αλλά δεν το σκεφτόμαστε».

Γιααν είναι ικανοποιημένος από αυτό που βλέπει από το ελληνικό ποδόσφιαρο «Όταν ανέλαβα ήξερα τον βασικό στόχο. Ήταν το Nations League. Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολη η πρόκριση είχα την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρναμε. Δεν σκεφτόμαστε τα πλέι οφ αν και έχουμε ένα περιθώρια να πάρουμε παραπάνω ρίσκα. Εμείς πάμε για την απευθείας πρόκριση, να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία πυ έχουμε τώρα. Όσον αφορά τους παίκτες, πάντα έρχονται νέοι παίκτες στην ομάδα και επιλέγουμε τους παίκτες στην καλύτερη κατάσταση και αυτό είναι το πλεονέκτημα γιατί μπορούμε να επιλέξουμε».

Για τους παίκτες του και το γεγονός ότι πέρασαν πέντε μήνες από το τελευταίο παιχνίδι: «Ξέρω τους κανόνες δεν μπορώ να κάνω περισσότερα. Ξέρω το γκρουπ πολύ καλά. Ξέρω προσωπικότητες και αντιδράσεις. Έναν χρόνο πριν θα ήθελα 2-3 εβδομάδες πριν τον πρώτο αγώνα. Ξέρω το τι μπορούν να πετύχουν τα παιδιά και τι να περιμένουν αυτοί από μένα. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, όχι τέλεια αλλά σίγουρα καλύτερη.

Για το ελκυστικό ποδόσφαιρο που προσπαθεί να παίξει η ομάδα:

«Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Είμαι ένας προπονητής που σέβεται το ποδόσφαιρο. Είναι το πώς θα εξελιχθεί το κάθε παιχνίδι, Μπορεί να χρειαστεί να το κοντρολάρεις ή να βγεις περισσότερο μπροστά. Θα σας απαντήσω πιο σίγουρα μετά το αυριανό παιχνίδι».

Για την εντεκάδα: «Εξαρτάται από το σήμερα. Από την προπόνηση. Δεν θα έχουμε εκπλήξεις στην βασική εντεκάδα για το ματς. Έχω στο μυαλό μου ένα πλάνο, πάντα θα προκύψει κάτι αλλά έχω μία εικόνα για την εντεκάδα αύριο».

Για τον Βλαχοδήμο: «Πολύ σημαντική η εμπειρία του. Υπάρχουν παίκτες που έχουν σκαμπανεβάσματα αλλά ο Βλαχοδήμος είναι πολύ σταθερός, παίζει απέναντι στους καλύτερους, έχουμε πολύ καλή σύνδεση και σημαντικό να έχουμε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.