Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πογιέτ: «Πάμε για την απευθείας πρόκριση, όχι μέσω των μπαράζ»

Πογιέτ: «Πάμε για την απευθείας πρόκριση, όχι μέσω των μπαράζ»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
20/3/2023 18:01
Ο Γκουστάβο Πογιέτ μίλησε για τα προκριματικά του Euro 2024 που ξεκινούν την προσεχή Παρασκευή (24/3), με την Εθνική Ελλάδας να δοκιμάζεται εκτός έδρας από το Γιβραλτάρ.

Η «γαλανόλευκη» κληρώθηκε σ' έναν πολύ δύσκολο όμιλο στον οποίο συμμετέχουν ακόμα εκτός από την προσεχή της αντίπαλο, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Ιρλανδία.

Παρ' όλα αυτά ο Ουρουγουανός προπονητής θέλει από τους ποδοσφαιριστές του να σκέφτονται την απευθείας πρόκριση στο Euro της Γερμανίας και όχι τη δεύτερη ευκαιρία που θα έχουν μέσω μπαράζ, αν δεν καταφέρουν να περάσουν στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο πλαίσιο της πρώτης συγκέντρωσης των διεθνών:

«Τα παιδιά έχουν έρθει με αυτοπεποίθηση γιατί καταφέραμε τον στόχο μας στην προηγούμενη διοργάνωση (εννοεί το Nations League). Τώρα ξέρουμε ότι είναι δύσκολος ο στόχος μας απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους θέλουμε να έχουμε στο μυαλό μας ότι πάμε για την απευθείας πρόκριση και όχι για πρόκριση μέσω μπαράζ. Κρατάμε τα καλά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, τα πράγματα που έχουμε δει ότι μπορούμε να κάνουμε καλά, θα προσθέσουμε κάποια πράγματα, αυτά που είδαμε ότι μπορούμε να τα βελτιώσουμε θέλουμε να τα βελτιώσουμε γι’ αυτό και χρειάζονται κάποια νέα πρόσωπα».

Για το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ:

«Αν θέλουμε να προκριθούμε πρέπει να κερδίσουμε αυτό το πρώτο παιχνίδι, δεν μπορούμε να το διαπραγματευτούμε αυτό το παιχνίδι, το να μην κερδίσουμε».

Για την επιστροφή του Κώστα Φορτούνη:

«Τον ήξερα τον Κώστα Φορτούνη, ήξερα την ποιότητα του ως ποδοσφαιριστής, ήξερα για τους τραυματισμούς του. Ουσιαστικά τον περιμέναμε να έρθει, ήταν το σωστό τάιμινγκ. Θέλω να μιλήσω μαζί τους να καταλάβουν σε ποια ομάδα έχουν έρθει. Περιμένω να δω τα παιδιά πως θα ενσωματωθούν».

Για τη νέα φανέλα της Εθνικής:

«Πολύ μοντέρνα, πολύ σύγχρονη. Όπως είπα και στις προηγούμενες ημέρες, το σημαντικό είναι να ξεχνάνε οι παίκτες τα χρώματα της ομάδας από την οποία προέρχονται, τώρα ισχύει και υπερισχύει μόνο το γαλανόλευκο».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.