Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-0: Ξύπνησε αργά και το πλήρωσε

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-0: Ξύπνησε αργά και το πλήρωσε

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/2/2023 20:59
Ο ΠΑΟΚ φάνηκε απειλητικός μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και το τελικό 0-0 στους «Ζωσιμάδες» τον απομακρύνει κι άλλο από την κορυφή της βαθμολογίας. Τζίμας και Μπίσεσβαρ πέρασαν στο φινάλε και είχαν τις δύο κλασσικές ευκαιρίες του «Δικεφάλου» στο ματς.

Μετά την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΣ Γιάννινα έστησε μπλόκο και στον ΠΑΟΚ, κρατώντας στο 0-0 τον «Δικέφαλο του Βορρά» στους «Ζωσιμάδες». Οι Θεσσαλονικείς είχαν την απόλυτη κυριαρχία στο παιχνίδι αλλά απείλησαν ελάχιστα τους καλά οργανωμένους γηπεδούχους, οι οποίοι έκλεισαν τους χώρους και υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους σε φλύαρη υπεροχή.

Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε μια μεγάλη στιγμή στο πρώτο μέρος με άστοχο σουτ του Τόμας (20’) από πλεονεκτική θέση και έκτοτε απείλησε ξανά με αξιώσεις στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα. Τη διαφορά έκανε η είσοδος του Τζίμα, με τον Έλληνα άσο να υποχρεώνει τον Τσιντώντα σε μεγάλη επέμβαση στο 86’ ενώ ο ίδιος στο 90+1’ έστρωσε στον Μπίσεσβαρ αλλά το σουτ του τελευταίου βρήκε στο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ επέκτεινε σε 18 παιχνίδια το αήττητο σερί του σ’ όλες τις διοργανώσεις (12-6-0) αλλά γνώρισε τρίτη ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία στο πρωτάθλημα και έχασε νέο βαθμολογικό έδαφος. Συγκεκριμένα έφτασε τους 47 βαθμούς αλλά παραμένει στην 4η θέση και βρίσκεται στο -7 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, που δοκιμάζεται αυτή την ώρα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Από την άλλη, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφερε έκτη διαδοχική ισοπαλία (!), κράτησε το μηδέν για τρίτη φορά φέτος και έπιασε τον ΟΦΗ στην 10η θέση με 23 βαθμούς, όντας στο +10 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ματς:


Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις και θα ξεχαστεί γρήγορα. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δε βρήκε τον τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος θωράκισε τα μετόπισθεν και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν ιδιαίτερα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 20’ με τον Τάισον να βγάζει όμορφη μπαλιά για τον Σάστρε, αυτός γύρισε στον Τόμας ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ επηρεασμένος και από το μαρκάρισμα του Μπακαδήμα. Ο ΠΑΣ από την πλευρά του είχε μια τελική στην εστία στο 26’ με κεφαλιά του Μπάλαν που όμως δεν ανησύχησε τον Ζίβκοβιτς. Από εκεί και πέρα, εκτός από κάποιες ημιτελείς προσπάθειες κυρίως από πλευράς ΠΑΟΚ, δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο και το 0-0 κύλησε φυσιολογικά ως το ημίχρονο.

Ο Λουτσέσκου προχώρησε στην πρώτη αλλαγή στο ξεκίνημα της επανάληψης με την είσοδο του Σβαμπ αντί του αρνητικού Φ. Σοάρες, ενώ ο Στάικος είχε υποχρεωθεί σε αναγκαστική αλλαγή στο φινάλε του πρώτου μέρους περνώντας τον Λιάσο αντί του τραυματία Καραχάλιου. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να υποχρεώνονταν σε φλύαρη υπεροχή απέναντι σε έναν ΠΑΣ που έκλεινε σωστά όλους τους διαδρόμους και κρατούσε με άνεση το 0-0.

Η ομάδα του Λουτσέσκου επιχείρησε να αυξήσει την πίεση της στο τελευταίο ημίωρο, απειλώντας για πρώτη φορά στο 60’ με μια κεφαλιά του Τάισον που πέρασε λίγο άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά ο Τόμας δεν έπιασε καλά το γυριστό προ του Μπακαδήμα και ο Τσιντώντας μπλόκαρε με ευκολία.

Η μπάλα βρίσκονταν διαρκώς στα πόδια του ΠΑΟΚ αλλά τα λεπτά κυλούσαν δίχως κάτι αξιόλογο. Όλα άλλαξαν με την είσοδο των Τζίμα και Μπίσεσβαρ στο 85’, με τους δύο άσους να ήταν πρωταγωνιστές στις δύο μεγάλες ευκαιρίες των Θεσσαλονικιών. Στο 86’ ο Τζίμας δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο ματς, έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Τσιντώντας με μεγάλη επέμβαση στην αριστερή γωνία έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 88' το σουτ του Αουγκούστο κόντραρε και επέτρεψε στον Τσιντώντα να μπλοκάρει ενώ στο 90+1' ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων. Ο Τζίμας έστρωσε με το κεφάλι στον Μπίσεσβαρ, αυτός απέφυγε τα μαρκαρίσμα και επιχείρησε σουτ λίγο μέσα από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι του Τσιντώτα.

Το 0-0 δεν άλλαξε ως το φινάλε, με τον ΠΑΟΚ να μένει στην 4η θέση με 48 βαθμούς και τον ΠΑΣ Γιάννινα να πιάνει τον ΟΦΗ στην 10η θέση με 48 βαθμούς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος (33’ Λιάσος), Ριένστρα, Τζίνο, Μορέιρα, Λώλης (58’ Ροσέρο, 80’ Φοφανά), Μπάλαν.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Z. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες (46’ Σβαμπ), Νάρεϊ (68’ Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον (85’ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Τόμας (85’ Τζίμας).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.