Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Η Μάντσεστερ Σίτι «άλωσε» το «Έμιρεϊτς» και έπιασε την Άρσεναλ στην κορυφή

Πρέμιερ Λιγκ: Η Μάντσεστερ Σίτι «άλωσε» το «Έμιρεϊτς» και έπιασε την Άρσεναλ στην κορυφή

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/2/2023 23:35
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε με 3-1 από την έδρα της Άρσεναλ στο ντέρμπι κορυφής της Πρέμιερ Λιγκ και την έπιασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μ’ ένα παιχνίδι περισσότερο. Ντε Μπρόινε (24’), Γκρίλις (72’) και Χάαλαντ (82’) τα γκολ για τους «πολίτες», ισοφάρισαν προσωρινά με πέναλτι του Σακά οι «κανονιέρηδες».

Σα μακρινή ανάμνηση φαίνεται το +8 της Άρσεναλ από τη δεύτερη θέση της Πρέμιερ Λιγκ! Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με 3-1 τους «κανονιέρηδες» στο εξ αναβολής ντέρμπι του «Έμιρειτς», υποχρέωσε την ομάδα του Αρτέτα σε τρίτη διαδοχική απώλεια και την έπιασε στην πρώτη θέση έστω και με ένα παιχνίδι περισσότερο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε αργό ρυθμό, αλλά μετά το 20λεπτο οι δύο ομάδες ανέβασαν στροφές. Η Άρσεναλ «άγγιξε» το γκολ στο 22’ με κοντινή κεφαλιά του Ενκέτια που πέρασε άουτ και δύο λεπτά μετά ήρθε το γκολ από πλευράς Σίτι έπειτα από τραγικό λάθος του Τομιγιάσου. Ο Ιάπωνας επιχείρησε να γυρίσει την μπάλα στον Ράμντειλ, ωστόσο ο Ντε Μπρόινε μπήκε στην πορεία της φάσης και με ψηλοκρεμαστό πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Η Άρσεναλ κατάφερε να βρει απάντηση μέσω της άσπρης βούλας, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι σε ανατροπή του Ενκέτια από τον Έντερσον. Ο Σάκα ισοφάρισε σε 1-1 από τα έντεκα βήματα με το σκορ να μένει αμετάβλητο ως το ημίχρονο μιας και στις καθυστερήσεις η κεφαλιά του Ρόδρι βρήκε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι πατούσε καλύτερα και «καθάρισε» τη νίκη. Στο 72’ μετά από λάθος του Γκάμπριελ, Χάαλαντ και Γκιντογάν συνεργάστηκαν εξαιρετικά και ο Γκρίλις με πλασέ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Γκουαρδιόλα. Η χαριστική βολή ήρθε στο 82’, με τον Ντε Μπρόινε να μοιράζει στον Χάαλαντ και ο Νορβηγός με το 26ο φετινό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη ομάδα που παίρνει επτά διαδοχικές νίκες στην έδρα της Άρσεναλ και με το τρίποντο έπιασε τους «κανονιέρηδες» στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ έστω και με ένα ματς περισσότερο.

Αξιοσημείωτο ότι όπως σημειώνει η Opta, η Μάντσεστερ Σίτι είχε μόλις 36% ποσοστό κατοχής στο «Έμιρειτς» το μικρότερο σε παιχνίδι πρωταθλήματος από ομάδα που προπονεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην καριέρα του!

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.