Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-3: «Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Λεωφόρο και φωτιά στο πρωτάθλημα! (video)

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-3: «Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Λεωφόρο και φωτιά στο πρωτάθλημα! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/1/2023 21:26
Ο ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον 19χρονο Κωνσταντέλια επικράτησε με το εμφατικό 3-0 του Παναθηναϊκού μέσα στην Λεωφόρο, υποχρέωσε τους «πράσινους» στην πρώτη τους εντός έδρας απώλεια μετά από ένα χρόνο και έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα. Ρούμπεν (44’ αυτ.), Ζίβκοβιτς (46’) και Κωνσταντέλιας (52’) οι σκόρερ για τον «Δικέφαλο» που είχε και δύο δοκάρια!

«Ασπρόμαυρο» πάρτι έστησε ο ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο. Μετά τη νίκη με 2-0 στην Τούμπα για το Κύπελλο, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε με 3-0 του Παναθηναϊκού στην Αθήνα για το πρωτάθλημα και έβαλε φωτιά στη μάχη του τίτλου.

Παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και εκατέρωθεν ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να εκμεταλλεύεται τα πολλά λάθη στην άμυνα του «τριφυλλιού» και να προηγείται λίγο πριν την ανάπαυλα με αυτογκόλ του Ρούμπεν σε φάση που ξεκίνησε από προσπάθεια του Κωνσταντέλια.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε ποτέ στο δεύτερο μέρος και το πλήρωσε με δύο γρήγορα γκολ. Στο 46’ ο Κωνσταντέλιας έδωσε πάρε-βάλε στον Ολιβέιρα για το 2-0 προτού ο ίδιος πάρει τη σκυτάλη για να «γράψει» το 3-0 στο 52’. Τα επόμενα λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τον αρνητικό Σένκεφελντ να αποβάλλεται στις καθυστερήσεις για τους «πράσινους», που γνώρισαν την πρώτη τους εντός έδρας ήττα μετά από ένα χρόνο.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε την μεγαλύτερη σε εύρος νίκη του στην Λεωφόρο (0-3 τον Απρίλιο του 2018 ξανά με Λουτσέσκου) και μείωσε στο -6 τη διαφορά από τον αντίπαλο του στην κορυφή. Παράλληλα επέτρεψε στην 2η ΑΕΚ να μειώσει στο -1 την απόσταση από τους «πράσινους», ενώ εκκρεμεί το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Περιστέρι.

Το ματς:


Γρήγορο τέμπο και δυνατό ξεκίνημα από τον Παναθηναϊκό

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό με τον Παναθηναϊκό να πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα και να απειλεί δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 4’ ο Παλάσιος σύγκλινε προς τα μέσα και έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Πέντε λεπτά μετά οι «πράσινοι» «άγγιξαν» το γκολ όταν μετά από κλέψιμο του Μπερνάρντ, ο Παλάσιος γύρισε από τα δεξιά στον Τσέριν αλλά το πλασέ του τελευταίου στην κίνηση αποκρούστηκε από τον Κοτάρσκι.



Η πίεση ψηλά του ΠΑΟΚ απέδιδε καρπούς

Ο ΠΑΟΚ πίεζε ψηλά από τα πρώτα λεπτά και μετά το πρώτο τέταρτο κατάφερε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Η πρώτη αξιόλογη φάση ήρθε στο 18’ με σουτ του Ζίβκοβιτς έξω από την περιοχή που πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 22’ ο Κωνσταντέλιας έκανε ωραία ατομική ενέργεια αλλά το τελείωμα από καλή θέση δεν ήταν ανάλογο, με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει με ευκολία.

Η μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ ήρθε στο 24’. Ο Ζίβκοβιτς απέφυγε ωραία τον αντίπαλο του από τα δεξιά και έδωσε στον Κωνσταντέλια, αυτός βρήκε υπέροχα τον Ολιβέιρα μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του Πορτογάλου κόντραρε και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.



Προβληματική η άμυνα του «τριφυλλιού», «χτύπησε» στο φινάλε του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ

Η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν έδειχνε καθόλου σταθερή και οι γηπεδούχοι στάθηκαν ξανά τυχεροί στο 32’ αφού ο Ολιβέιρα έπιασε αφύλαχτος την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι αλλά δεν το έκανε γεμάτα και ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά.



Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός κέρδισε ξανά μέτρα και στο 41’ σπατάλησε καλή στιγμή, με τον Μπερνάντ να βγάζει τον Ιωαννίδη στην πλάτη της άμυνας αλλά ο φορ των «πρασίνων» δεν έκανε καλό κοντρόλ και ο Κοτάρσκι τον πρόλαβε.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να πατούν καλύτερα στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου 45λεπτου αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κατάφερε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια χάρη σ’ ένα αρκετά τυχερό γκολ. Μετά από βαθιά μπαλιά, Χουάνκαρ και Σένκεφελντ δεν κατάφεραν να διώξουν, ο Κωνσταντέλιας κυνήγησε τη φάση και πλάσαρε από τα πλάγια, ο Μπρινιόλι απέκρουσε αλλά η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Ρούμπεν και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.



Γκολ από τα αποδυτήρια και «πράσινη» κατάρρευση

Για πρώτη φορά φέτος ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο και η αντίδραση του στο ξεκίνημα της επανάληψης ήταν αποκαρδιωτική, με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει 14 δεύτερα μετά τη σέντρα για το 0-2! Οι παίκτες του Λουτσέσκου έκρυψαν τη μπάλα μέσα στην περιοχή, με τον Ζίβκοβιτς να δίνει με τακουνάκι στον Κωνσταντέλια, αυτός πάσαρε με τη μία στον Ζίβκοβιτς και ο Σέρβος πλάσαρε ανενόχλητος μέσα από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.



Πριν προλάβει να συνέλθει ο Παναθηναϊκός, δέχτηκε και τρίτο τέρμα. Μετά από γύρισμα με… ακροβατικό του Ολιβέιρα στο 52’, οι παίκτες των «πρασίνων» δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και η μπάλα στρώθηκε στον Κωνσταντέλια, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Μπρινιόλι για το 0-3!



Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς βρίσκονταν σε άλλο γήπεδο και στο 54’ ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» και τέταρτο γκολ έχοντας δοκάρι με κεφαλιά του Ολιβέιρα μέσα από την «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας.



Οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς έδωσαν πνοή αλλά τα πάντα είχαν κριθεί

Ακολούθησαν έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου, κάτι που αφύπνισε κάπως τους γηπεδούχους, οι οποίοι μέχρι εκείνο το σημείο έδειχναν χαμένοι. Ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε μαζεμένες αλλαγές βάζοντας τους Βαγιαννίδη και Πούχατς αντί των Κώτσιρα και Χουάνκαρ ενώ λίγα λεπτά αργότερα πέρασε και τους Σπόραρ, Τσοκάι αντί των Ρούμπεν και Μπερναρντ. Οι αλλαγές έδωσαν πνοή στους «πράσινους» που κρατούσαν τη μπάλα και απείλησαν για πρώτη φορά στο 60’ με κεφαλιά του Ιωαννίδη που πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 63’ το σουτ του Τσοκάι έξω από την περιοχή πέρασε ψηλά άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά ο άσος των γηπεδούχων έκανε όμορφη ατομική ενέργεια, αλλά κόπηκε τελευταία στιγμή προτού σουτάρει απέναντι από τον Κοτάρσκι. Ο Αλβανός μέσος προχώρησε και σε τρίτη ενέργεια στο 70’ επιχειρώντας σουτ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του ΠΑΟΚ.



Σωστή διαχείριση από τον ΠΑΟΚ και άνετη νίκη

Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε δικές του κινήσεις στο τελευταίο 20λεπτο, με τον Τάισον να αντικαθιστά τον Νάρεϊ και τους Κάργα, Ντάντας να περνούν στις θέσεις των Κουλιεράκη και Αουγκούστο. Οι αλλαγές του Ρουμάνου «φρέσκαραν» τους «ασπρόμαυρους» που κατάφεραν να απορροφήσουν την πίεση του Παναθηναϊκού και στο 80’ πλησίασαν σε τέταρτο γκολ αλλά ο Βαγιαννίδης έκοψε με σωτήριο τάκλιν τον Ολιβέιρα πριν αυτός βγει σε τετ-α-τετ με τον Μπρινιόλι.

Στα τελευταία λεπτά ο Λουτσέσκου απέσυρε τους κορυφαίους Ολιβέιρα και Κωνσταντέλια περνώντας τους Μπράντον και Μπίσεσβαρ. Ο τελευταίος μάλιστα «άγγιξε» το γκολ στο 88’ αλλά το πλασέ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Λίγο πριν τη λήξη ο Σένκεφελντ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κι έτσι θα χάσει το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Πέμπτη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (57’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (57’ Πούχατς), Τσέριν, Πέρεθ (60’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ (61’ Σπόραρ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (82’ Σάντσες), Βέρμπιτς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκης (73’ Κάργας), Σοάρες, Αουγκούστο (73’ Ντάντας), Σβαμπ, Νάρεϊ (70’ Νάρεϊ), Κωνσταντέλιας (82’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (82’ Τόμας).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.