Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λουτσέσκου σε Ρουμάνους: «Για να καταλάβετε τι σημαίνει ΠΑΟΚ, θα πρέπει να το ζήσετε»

Λουτσέσκου σε Ρουμάνους: «Για να καταλάβετε τι σημαίνει ΠΑΟΚ, θα πρέπει να το ζήσετε»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
20/1/2023 23:51
Σε συνέντευξη του σε ρουμανικό Μέσο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου κλήθηκε να συγκρίνει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της Ραπίντ Βουκουρεστίου και αποθέωσε τους φίλους του «Δικεφάλου».

Το εγκώμιο του ΠΑΟΚ και των οπαδών του έπλεξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε συνέντευξη του στη ρουμανική εκπομπή Superfans.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» και άλλοτε της Ραπίντ Βουκουρεστίου κλήθηκε να συγκρίνει τους οπαδούς των δύο ομάδων και ο ίδιος δε το σκέφτηκε ούτε στιγμή:

«Δεν υπάρχει σύγκριση με όλο το σεβασμό. Για να καταλάβετε πολύ καλά, θα πρέπει να το ζήσετε. Πέρα από το γεγονός πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που ζει πολύ έντονα συναισθηματικά, ο ΠΑΟΚ είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι στη Βόρεια Ελλάδα που αποτελεί το αντίπαλο δέος της Αθήνας, είναι πιο μικρή περιοχή από οικονομικής άποψης, αν θέλετε, ναι, είναι όπως η Νάπολη με τη βόρεια Ιταλία.

Είναι κάτι απίστευτο! Το πάθος ξεχειλίζει όχι μόνο σε πατεράδες και γιους, αλλά σε ολόκληρες γενιές οικογενειών! Όταν πάμε στο γήπεδο όλοι είναι παθιασμένοι. Ηλικιωμένοι, νέοι, ζευγάρια, άνθρωποι με δύο παιδιά στην αγκαλιά, περιμένουν το λεωφορείο να μας χαιρετήσουν. Δεν μπορείς να το συγκρίνεις. Σας λέω, η ενέργεια που απελευθερώνεται εδώ είναι απίστευτη... Βέβαια, σε στιγμές δυσκολίας όλο αυτό μπορεί να μετατραπεί σε μια τεράστια πίεση. Κάποιες φορές είναι δύσκολο να το διαχειριστείς
».

«Το Κύπελλο πέρσι αποφασίστηκε από τους διαιτητές»


Σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να επιστρέψει άμεσα στην Ρουμανία, απάντησε πως «Νομίζω ότι είναι σωστό να μείνω στο εξωτερικό. Στον ΠΑΟΚ βιώνω μια ιδιαίτερη κατάσταση, είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, υπάρχουν πολλές αναμετρήσεις. Θέλω να σας πω κάτι: η περσινή χρονιά ήταν συγκλονιστική για μένα επαγγελματικά: μια 2η θέση, ένας τελικός Κυπέλλου που χάθηκε άδικα καθώς αποφασίστηκε από τους διαιτητές και ένας προημιτελικός που παίξαμε με τη Μαρσέιγ στο Conference League.Ήταν η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επίδοση στην ιστορία του συλλόγου και η πρώτη φορά που μια ελληνική ομάδα έφτασε στα προημιτελικά στην Ευρώπη μετά από 22 χρόνια. Κοιτάχτε, έχω δύο συμμετοχές σε προημιτελικά Ευρώπης».

Στο ρουμανικό ποδόσφαιρο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προπόνησε δύο φορές την Μπρασόβ (2004, 2007-2009), δύο φορές την Ραπίντ 2004-2007, 2011-2012) και μία φορά την Πετρολούλ Πλοέστι (2014). Διετέλεσε επίσης εθνικός προπονητής της Ρουμανίας μεταξύ Απριλίου 2009 και Ιουνίου 2011. Μαζί με τη Ραπίντ, ο Ρουμάνος τεχνικός κέρδισε δύο Κύπελλα Ρουμανίας και τη σεζόν 2005/2006 έφτασε μαζί της στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.