Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σνάιντερ - Σάκκαρη 1-2: Με μεγάλη ανατροπή έμεινε «ζωντανή» στο Australian Open η Μαρία (video)

Σνάιντερ - Σάκκαρη 1-2: Με μεγάλη ανατροπή έμεινε «ζωντανή» στο Australian Open η Μαρία (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
18/1/2023 04:44
Η Μαρία Σάκκαρη συνάντησε πολύ μεγάλη αντίσταση από την 18χρονη Ρωσίδα Ντιάνα Σνάιντερ -η οποία είναι στο νούμερο 105 της παγκόσμιας κατάταξης-, όμως τελικά νίκησε 2-1 σετ με ανατροπή (3-6, 7-5, 6-3) και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Australian Open, εκεί όπου αναμένεται να συναντήσει τη νικήτρια του ζευγαριού της Ελβετίδας Τάιχμαν με την Κινέζα Ζου.

Η 27χρονη τενίστρια είδε τη νεαρή αντίπαλό της να αποδίδει πολύ καλό τένις, ωστόσο διατήρησε την ψυχραιμία της ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές κι έφτασε στη μεγάλη νίκη που της επιτρέπει να συνεχίσει να παλεύει για τη διάκριση στο πρώτο Grand Slam του 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας διεξήχθη με κλειστή οροφή λόγω της έντονης βροχόπτωσης στη Μελβούρνη η οποία δεν επέτρεψε να γίνουν παιχνίδια σε ανοιχτά γήπεδα το πρωί της Τετάρτης (18/1).

Στο ξεκίνημα του πρώτου σετ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια παρουσιάστηκε απροετοίμαστη κι αιφνιδιάστηκε, με την αντίπαλό της να εκμεταλλεύεται τη νωθρότητά της και να προηγείται γρήγορα-γρήγορα με 3-0 στα γκέιμ πραγματοποιώντας και «μπρέικ».

Σιγά-σιγά η Μαρία ανέβασε την απόδοσή της κι άρχισε να κρατάει το σερβίς της προσπαθώντας να γίνει και η ίδια απειλητική σ' εκείνο της Σνάιντερ. Με το σκορ στο 5-3 έγινε μεγάλη «μάχη», ωστόσο η Σάκκαρη σπατάλησε τρία μπρέικ πόιντ και το πρώτο σετ κατέληξε στην 18χρονη Ρωσίδα με 6-3.

Ακριβώς αντίθετη ήταν η εξέλιξη του δεύτερου σετ. Η 27χρονη Ελληνίδα μπήκε φουριόζα και πήρε εκείνη προβάδισμα τριών γκέιμ (3-0) πολύ νωρίς, δείχνοντας διάθεση να ισοφαρίσει χωρίς περιπέτειες.

Ωστόσο στο έβδομο γκέιμ δέχτηκε το «μπρέικ» και το δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης εξελίχθηκε σε «θρίλερ», καθώς η Σνάιντερ μείωσε σε 4-3 κι έδωσε νέο ενδιαφέρον. Η Μαρία απάντησε με μπρέικ στο μπρέικ για το 5-3, πριν κάνει ακριβώς το ίδιο η Σνάιντερ ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Σ' εκείνο το σημείο η Σάκκαρη φάνηκε να εκνευρίζεται και διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή για τους πανηγυρισμούς της αντιπάλου της! Παρ' όλα αυτά στο κορτ ήταν ψύχραιμη και με δύο διαδοχικά γκέιμ έκανε το 7-5 και ισοφάρισε σε 1-1 σετ.



Η εμπειρία έπρεπε πια να παίξει τον δικό της ρόλο και να γείρει την πλάστιγγα προς την πλευρά της Μαρίας. Στο τέταρτο γκέιμ του τρίτου σετ κατόρθωσε να «σπάσει» το σερβίς της Σνάιντερ και να προηγηθεί 3-1. Το μόνο που της αρκούσε πια ήταν να κρατάει τα δικά της σερβίς για να φτάσει στη νίκη-πρόκριση.

Τα διπλά λάθη της Σάκκαρη όμως στο αμέσως επόμενο γκέιμ κράτησαν ζωντανή τη Σνάιντερ που μείωσε άμεσα σε 3-2.

Η κούραση και των δύο είχε κάνει πιο εύκολο το έργο τους όταν δεν σέρβιραν οι ίδιες κι έτσι ήταν η σειρά της Ελληνίδας πρωταθλήτριας να κάνει «μπρέικ» για το 4-2 και να βρεθεί ξανά κοντά στην πρόκριση.

Η Σνάιντερ έμοιαζε να τα έχει χαμένα και η Μαρία κρατώντας το σερβίς της έφτασε στο 5-2 και μία «ανάσα» από την πρόκριση.

Η νεαρή Ρωσίδα έμοιαζε να αποδέχεται τη μοίρα της καθώς βρέθηκε η Σάκκαρη σε δύο ματς πόιντ στο επόμενο γκέιμ, ωστόσο η 18χρονη δεν τα παράτησε και μείωσε σε 5-3, αρνούμενη να παραδοθεί.

Μάλιστα έφτασε να προηγείται 30-0 στο σερβίς της Μαρίας, όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με τέσσερις σερί πόντους πήρε το γκέιμ, το σετ και το ματς με 6-3, σ' έναν αγώνα που κράτησε περισσότερες από 2,5 ώρες.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.