Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τεν Χαγκ: «Δεν υπήρχε ψυχή στην περσινή Γιουνάιτεντ, αποκτήθηκαν πολλοί μέτριοι παίκτες τα προηγούμενα χρόνια»

Τεν Χαγκ: «Δεν υπήρχε ψυχή στην περσινή Γιουνάιτεντ, αποκτήθηκαν πολλοί μέτριοι παίκτες τα προηγούμενα χρόνια»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/1/2023 16:46
Ο Έρικ Τεν Χαγκ μίλησε με σκληρά λόγια για την περσινή ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία χαρακτήρισε άψυχη και χωρίς ψυχική ανθεκτικότητα, ενώ στηλίτευσε τις μεταγραφές των «κόκκινων διαβόλων» τα προηγούμενα χρόνια, αναφέροντας πως «ο σύλλογος έχει αγοράσει έναν ασύλληπτο αριθμό παικτών τα τελευταία χρόνια που δεν ήταν αρκετά καλοί».

Δεν φίλτραρε τα λόγια του ο Έρικ Τεν Χαγκ σχετικά με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της περασμένης σεζόν αλλά και τις μεταγραφές που πραγματοποίησε ο σύλλογος τα προηγούμενα χρόνια, αναφέροντας πως οι περισσότερες αγορές ήταν μέτριοι παίκτες που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στο βάρος της φανέλας των «κόκκινων διαβόλων».

«Όταν παίρνεις παίκτες, κοιτάς την ποιότητα και τις τεχνικές τους ικανότητες. Αλλά κοιτάς επίσης τη διανοητική τους ποιότητα, την ψυχική ανθεκτικότητα, στοιχεία που έπρεπε να το φέρουμε πίσω στην ομάδα. Ο σύλλογος έχει αγοράσει έναν ασύλληπτο αριθμό παικτών τα τελευταία χρόνια που δεν ήταν αρκετά καλοί. Οι περισσότερες αγορές ήταν μέτριες. Και στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο μέσος όρος δεν είναι αρκετά καλός. Η φανέλα της Γιουνάιτεντ βαραίνει πολύ. Μόνο πραγματικές προσωπικότητες, που μπορούν να αποδώσουν υπό μεγάλη πίεση, μπορούν να παίξουν εδώ», ανέφερε ο Ολλανδός τεχνικός της Γιουνάιτεντ και πρόσθεσε:

Για την περσινή ομάδα: «Δεν υπήρχε ψυχή. Δεν έβλεπα καμία ομαδική δυναμική στην ομάδα. Η ψυχική ανθεκτικότητα ήταν πολύ χαμηλά. Τα παρατήρησα όλα αυτά όντας έξω από την ομάδα αλλά και στις πρώτες μου εβδομάδες στο σύλλογο».Για την κουλτούρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Κοίταξα την κουλτούρα του συλλόγου και αναρωτήθηκα πως έγινε σπουδαία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για μένα η απάντηση ήταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Οι ομάδες του διέπρεψαν σε συντροφικότητα, συλλογικότητα, πνεύμα. Απλώς δεν μπορούσες να τους νικήσεις. Η Γιουνάιτεντ είχε πάντα κορυφαίους επιθετικούς όπως οι Καντονά, Κόουλ, Σέριγχαμ, Γιορκ, Φαν Νίστελρόι, Φαν Πέρσι. Και κορυφαίους γκολκίπερ όπως οι Σμάιχελ, Φαν Ντερ Σαρ, Ντε Χέα. Στο κέντρο της άμυνας υπήρχαν σπουδαίες προσωπικότητες όπως οι Σταμ, Βίντιτς, Φέρντιναν. Και πάντα ένας στρατηγός στη μεσαία γραμμή. Ρόι Κιν, το αφεντικό. Ο Πολ Σκόουλς, ένας υπέροχος ποδοσφαιριστής και προσωπικότητα. Σκέφτομαι παίκτες όπως ο Ράιαν Γκιγκς ή ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Αυτή είναι η κουλτούρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το κοίταξα πολύ προσεκτικά και μετά είδα ότι η ομάδα της περασμένης σεζόν φαινόταν εύθραυστη και ευάλωτη».

Για τις μεταγραφές: «Χρειαζόμασταν προσωπικότητες. Γι' αυτό ήταν τόσο σημαντική η απόκτηση του Κασεμίρο. Μετά τον Βαράν, έχουμε τώρα έναν δεύτερο παίκτη που έχει εμπειρία από την κατάκτηση τίτλων. Οι Μαλάσια, Μαρτίνεθ, Κασεμίρο, Άντονι είναι όλοι τους μαχητές, ενώ ο Έρικσεν είναι τεχνικός νικητής και μεγάλη προσωπικότητα. Θέλουμε τους καλύτερους των καλύτερων. Κάθε παίκτες που φέρνουμε στην Γιουνάιτεντ πρέπει να πληροί τα υψηλότερα πρότυπα».

Για τους στόχους της ομάδας στο πρωτάθλημα: «Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με το πού βρισκόμαστε τώρα μετά τα αποτελέσματα που είχαμε στην αρχή της σεζόν. Δεν μπορούμε ακόμα να ανταγωνιστούμε την Μάντσεστερ Σίτι και εξακολουθώ να βλέπω αυτόν τον σύλλογο ως ένα σκαλί πολύ ψηλά αυτή τη στιγμή. Περιμένω επίσης από τη Λίβερπουλ να επιστρέψει - και τη βλέπω, μαζί με τη Σίτι, ως τις δύο κορυφαίες ομάδες στην Αγγλία. Επίσης, η Άρσεναλ κάνει μια σούπερ σεζόν και είναι ήδη πολύ μπροστά στο πρωτάθλημα. Πρέπει να παλέψουμε με Τσέλσι, Νιούκαστλ και Τότεναμ για το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Στόχος του συλλόγου είναι να παίξει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός πρέπει να είναι πάντα ο στόχος μας. Αν το πετύχουμε αυτό, θα νιώθουμε σαν να πήραμε το πρωτάθλημα».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.