Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ο Μέσι φαβορί και για τη «Σούπερ Χρυσή Μπάλα»

Ο Μέσι φαβορί και για τη «Σούπερ Χρυσή Μπάλα»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
25/12/2022 14:45
Ο Λιονέλ Μέσι μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ από την Αργεντινή κυνηγάει ακόμα μία ατομική διάκριση, την πιο σπάνια απ' όλες, τη «Σούπερ Χρυσή Μπάλα».

Πρόκειται για ένα βραβείο του «France Football» το οποίο έχει απονεμηθεί μόνο μία φορά στο παρελθόν, όταν το 1989 το είχε παραλάβει ο θρυλικός Αλφρέδο Ντι Στέφανο.

Στην ουσία αφορά τον ποδοσφαιριστή που ήταν ο καλύτερος μίας ολόκληρης γενιάς και με βάση το γεγονός ότι ο Ντι Στέφανο είχε θεωρηθεί ο κορυφαίος από το 1959 έως το 1989, θα έπρεπε να είχε απονεμηθεί ξανά το 2019.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η βράβευση θα γίνει στα σαράντα χρόνια, δηλαδή το 2029.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μέσι έχει ήδη γίνει το μεγάλο φαβορί για την όγδοη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του.

Ο 35χρονος Αργεντινός σούπερ σταρ οδήγησε την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου για τρίτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το μακρινό 1986.

Μάλιστα αναδείχθηκε και δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης με επτά τέρματα, εκ των οποίων τα τέσσερα από το σημείο του πέναλτι -δεν κατάφερε να σκοράρει σε ακόμα ένα-, πίσω μόνο από τον Κιλιάν Εμπαπέ ο οποίος σημείωσε οκτώ γκολ.

Το βέβαιο είναι ότι άσος της Παρί Σεν Ζερμέν έχει ήδη περάσει στο πάνθεον της ποδοσφαιρικής ιστορίας, δίχως ακόμα να έχει τελειώσει την καριέρα του.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.