Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ντεσάν: «Υπέροχο αυτό που έχει πετύχει το Μαρόκο»

Ντεσάν: «Υπέροχο αυτό που έχει πετύχει το Μαρόκο»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/12/2022 19:25
Ο Ντιντιέ Ντεσάν έπλεξε το εγκώμιο του Μαρόκου αναφέροντας ότι έχει πετύχει κάτι υπέροχο στο Μουντιάλ του Κατάρ και υπογράμμισε ότι δεν είναι μόνο μια ομάδα που ξέρει να αμύνεται. Ο ίδιος τόνισε ότι έχει προετοιμάσει τους παίκτες του για την ατμόσφαιρα που ετοιμάζουν οι οπαδοί του Μαρόκου, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Αντουάν Γκριεζμάν.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας είπε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του ημιτελικού με το Μαρόκο:

Για το πως θα βρει λύση κόντρα στο Μαρόκο, το οποίο δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ από αντίπαλο παίκτη: «Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα τη βρούμε. Το Μαρόκο έχει την ικανότητα να αμύνεται πολύ καλά. Αυτό όμως δεν το κάνει μόνο αμυντική ομάδα. Έχει πολύ καλή οργάνωση, πολύ ορθολογική και οι παίκτες νιώθουν καλά. Έχουν ποιοτικούς παίκτες στο επιθετικό κομμάτι ικανούς να σε πληγώσουν».

Για το πως βλέπει τη δουλειά του Ρεγκραγουί ο οποίος είχε δηλώσει ότι μισεί την αφθονία δεδομένων: «Συγχαρητήρια σε αυτόν, στο επιτελείο του. Έχουν πετύχει κάτι υπέροχο. Αναφορικά με τα δεδομένα, σήμερα, οι νέες τεχνολογίες σου επιτρέπουν να έχει περισσότερες πληροφορίες για τη δική του ομάδα, για τους αντιπάλους. Πρέπει να το διευθετήσεις. Υπάρχουν κάποια δεδομένα που δεν με ενδιαφέρουν. Τα δεδομένα υπάρχουν κυρίως για να επιβεβαιώσουν αυτά που έχω δει με το προσωπικό μου».

Για το πως θα αντιμετωπίσει το εχθρικό κοινό: «Δεν μου αρέσει ο όρος εχθρικός. Υπάρχει μια πολύ σημαντική λαϊκή ζέση. Αναμένεται να υπάρχει μεγάλη υποστήριξη υπέρ του Μαρόκου. Οι παίκτες μου έχουν προειδοποιηθεί, είναι μέρος του παιχνιδιού. Το να γνωρίζεις εκ των προτέρων είναι πάντα καλύτερο. Οι παίκτες μου ξέρουν τι να περιμένουν».

Για το πως αξιολογεί το τουρνουά του Γκριεζμάν: «Ο Αντουάν ήταν πολύ καλός. Είναι ένας παίκτης που έχει αυτή την ικανότητα να αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Έχει μεγάλη ποικιλία στο παιχνίδι του, δίνει την τεχνική του πινελιά σε έναν διαφορετικό ρόλο που του ταιριάζει πολύ. Απολαμβάνει τόσο μεγάλη ευχαρίστηση όταν κάνει ένα τάκλιν όσο και όταν κάνει πάσα. Πάντα σκεφτόταν συλλογικά. Έχει μια γενναιοδωρία άνω του μέσου όρου. Είναι δέκα χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο, πέρασε πιο δύσκολες στιγμές, αλλά έχει αυτή τη νοοτροπία που έχουν οι μεγάλοι παίκτες να είναι πάντα εκεί όταν χρειάζεται».

Για το ποιο είναι το μυστικό που η Γαλλία κυριαρχεί για σχεδόν μία δεκαετία: «Είμαστε μόνο στα ημιτελικά. Είναι ήδη μια καλή πορεία. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Χρειάζεσαι συνδυασμό πολλών πραγμάτων. Η ποιότητα των παικτών, αλλά δεν είναι αρκετή, η συλλογική δύναμη, η ψυχική κατάσταση, είναι απαραίτητα. Και μετά κάποια ματς οφείλονται σε λίγα πράγματα. Δεν υπάρχει θαυματουργή συνταγή. Πριν από τέσσερα χρόνια, φτάσαμε εκεί κατά κάποιον τρόπο. Η λέξη κλειδί είναι η προσαρμογή. Προσαρμόζομαι σε καταστάσεις, σε παίκτες. Θέλω να παίρνω το καλύτερο από κάθε παίκτη».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.