Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γερμανία σε FIFA: «Μας φιμώνετε, τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα»

Γερμανία σε FIFA: «Μας φιμώνετε, τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/11/2022 16:28
Οι παίκτες της Εθνικής Γερμανίας επέλεξαν να κρατήσουν κλειστά τα στόματά τους στην ομαδική φωτογραφία πριν από τη σέντρα στο ματς με την Ιαπωνία, θέλοντας να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην FIFA που τους απαγόρευσαν να φορέσουν το περιβραχιόνιο κατά των διακρίσεων.

Μια από τις πιο δυνατές φωτογραφίες στο Μουντιάλ του Κατάρ πρόσφερε η Εθνική Γερμανίας πριν το παιχνίδι με την Ιαπωνία. Οι Γερμανοί παρατάχθηκαν για την παραδοσιακή ομαδική φωτογραφία και τοποθέτησαν όλοι το ένα τους χέρι μπροστά στο στόμα.

Η κίνηση τους είχε στο στόχαστρο την FIFA, η οποία απαγόρευσε σε όλες τις ομάδες να φορέσουν το περιβραχιόνιο One Love με το ουράνιο τόξο κατά τη διάρκεια των αγώνων στο Μουντιάλ και ουσιαστικά τις φιμώνει απ’ το να στείλουν μήνυμα κατά των διακρίσεων σε μια χώρα όπως το Κατάρ που τιμωρεί την ομοφυλοφιλία.

Όπως ανέφερε η Ομοσπονδία της Γερμανίας στα social media: «Με το περιβραχιόνιο θέλαμε να δώσουμε ένα παράδειγμα των αξιών που έχουμε στην εθνική ομάδα: διαφορετικότητα και αμοιβαίος σεβασμός, θέλαμε να το φωνάξουμε μαζί με άλλες χώρες. Δεν είναι πολιτικό μήνυμα: τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Γι'αυτό κι αυτό το μήνυμα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Το να μας απαγορεύουν να φορέσουμε το περιβραχιόνιο είναι σαν να μας φιμώνουν. Η θέση μας ισχύει».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.