Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ: Η «σφαλιάρα» της πρεμιέρας πριν από 32 χρόνια που έφερε σχεδόν... γούρι στην Αργεντινή (video)

Μουντιάλ: Η «σφαλιάρα» της πρεμιέρας πριν από 32 χρόνια που έφερε σχεδόν... γούρι στην Αργεντινή (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
22/11/2022 18:50
Η Αργεντινή βιώνει επώδυνες στιγμές ποδοσφαιρικά μετά την ήττα-σοκ στην πρεμιέρα του Μουντιάλ στο Κατάρ από την Σαουδική Αραβία με 2-1 ούσα σε μία σχεδόν ίδια κατάσταση με εκείνη που είχε βρεθεί μετά την πρεμιέρα του 1990.

Φέτος με τον Μέσι ηγέτη για τελευταία φορά η Αργεντινή ξεκίνησε με όνειρα την πορεία προς την επιστροφή της παγκόσμιας κορυφής μετά από 36 ολόκληρα χρόνια, αλλά τελικά υπέστη την απόλυτη ταπείνωση γνωρίζοντας ήττα με ανατροπή από την Σαουδική Αραβία, με αυτή να είναι η πρώτη φορά που χάνει από ασιατική ομάδα στην διοργάνωση.

Το 1990 είχε υποστεί κάτι ανάλογο με το πρωτοεμφανιζόμενο τότε Καμερούν του Ροζέ Μιλά, που έφτασε ως τα προημιτελικά, να την «σοκάρει» στην πρεμιέρα του Μουντιάλ της Ιταλίας, όπου με ηγέτη τότε τον αείμνηστο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ξεκινούσε να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει στα γήπεδα του Μεξικού τέσσερα χρόνια νωρίτερα.

Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, το σκληρό παιχνίδι των Καμερουνέζων, που ολοκλήρωσαν με 9 παίκτες το ματς, αλλά κυρίως το «χρυσό» γκολ του Ομάμ-Μπιγίκ στο 67' έριξαν την «αλμπισελέστε» στο... καναβάτσο εκείνο το απόγευμα στο «Σαν Σίρο».



Η πορεία της στην συνέχεια πάντως ήταν εντελώς αντίθετη από αυτού που προσδοκούσαν οι περισσότεροι. Με τον Κανίγια να παίρνει... μπροστά, τον Μαραντόνα να καθοδηγεί και τον Γκοϊκοετσέα να κατεβάζει... ρολά, η Αργεντινή πέρασε έστω και δύσκολα από τον όμιλο, (νίκη με ΕΣΣΔ και ισοπαλία με Ρουμανία και στα νοκ άου... απογειώθηκε.

Στη φάση των 16 προκρίθηκε επί της Βραζιλίας με 1-0, στα προημιτελικά πέρασε την Γιουγκοσλαβία, ενώ απέκλεισε και στον ημιτελικό την οικοδέσποινα Ιταλία στα πέναλτι μετά το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση. Στον τελικό είχε χάσει 1-0 από τη Δυτική Γερμανία με ένα εύστοχο πέναλτι του Μπρέμε που καταλογίστηκε εις βάρος του Σενσίνι και συζητιέται ακόμα, ενώ αποτέλεσε προσωπική «πληγή» μιας ζωής για τον Μαραντόνα.

Άραγε η Αργεντινή των Μέσι, Ντι Μαρία, Λαουτάρο Μαρτίνεζ και λοιπών έχει τον τρόπο να πετύχει κάτι ανάλογο και ακόμα περισσότερο να «ξορκίσει» τα... φαντάσματα κατακτώτας και την κούπα;

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.