Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσιτσιπάς: «Λύγισε» τον Μεντβέντεφ κι έμεινε «ζωντανός» για τους «4» του ATP Finals (video)

Τσιτσιπάς: «Λύγισε» τον Μεντβέντεφ κι έμεινε «ζωντανός» για τους «4» του ATP Finals (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/11/2022 02:08
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τρομερή ανατροπή στο φινάλε, νίκησε με 2-1 σετ τον Ντανίλ Μεντβέντεβ, πήρε την πρώτη νίκη στο ATP Finals στο Τορίνο και την Παρασκευή (18/11) θα παίξει με τον Αντρέι Ρούμπλεφ για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Μετά από ένα σπουδαίο παιχνίδι που διήρκησε δύο ώρες και 24 λεπτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεβ, καθώς βρέθηκε να χάνει με 3-5 στο 3ο σετ, ωστόσο κατάφερε να πάρει τη νίκη με 6-3, 6-7(11), 7-6(1) και να μείνει ζωντανός στη μάχη για την πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Finals στο Τορίνο.

Ο Έλληνας τενίστας ήταν κυρίαρχος στο 1ο σετ, στο οποίο βρήκε από νωρίς ρυθμό, παίρνοντας προβάδισμα 3-0 και εν τέλει το κατέκτησε με 6-3, έχοντας είχε ποσοστό 81% στο 1ο σερβίς.

Στο δεύτερο σετ κανείς δεν κατάφερε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου και με το σκορ στο 6-6, όλα κρίθηκαν στο tie break, το οποίο ήταν συγκλονιστικό. Ο Μεντβέντεφ προηγήθηκε 4-1, ο Τσιτσιπάς προσπέρασε σε 5-4 αλλά στη συνέχεια έχασε τρία match point. Από την πλευρά του, ο Μεντβέντεβ έχασε τρία σετ πόιντ αλλά εν τέλει κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 παίρνοντας το δεύτερο σετ με 13-11!

Στο 3ο σετ με την ψυχολογία να ήταν υπέρ του Μεντβέντεβ τα πράγματα δεν κυλούσαν καλά. Ο Τσιτσιπάς υπερασπίστηκε μεν το σερβίς του στα πρώτα τρία game αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε πόντο σ' αυτά του αντιπάλου του. Με το σκορ στο 3-3, ο Μεντβέντεβ κατάφερε το break και στη συνέχεια έκανε το 5-3, έχοντας ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης. Ωστόσο ο Έλληνας τενίστας έδειξε χαρακτήρα, ισοφάρισε σε 5-5 με μπρέικ στο σερβίς του Ρώσου για το ματς και το παιχνίδι κρίθηκε στο tie break. Εκεί η ψυχολογία ήταν στον Τσιτσιπά, ο οποίος προηγήθηκε με 6-0 και εν τέλει πήρε τη νίκη με 7-1.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του 24χρονου στο φετινό ATP Finals μετά την ήττα της πρεμιέρας με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και την Παρασκευή (18/11, 16:00) θα παίξει με τον Αντρέι Ρούμπλεφ για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Τα στιγμιότυπα:




Το συγκλονιστικό tie break του 2ου σετ:




Το μπρέικ του Τσιτσιπά στο σερβίς του Μεντβέντεβ για το ματς:




Το εκπληκτικό τάι μπρέικ νίκης του Στέφανου στο 3ο σετ:




Οι δηλώσεις του Έλληνα τενίστα:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.