Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2022: Η «άσπρη βούλα» κρίνει όλο και περισσότερα

Μουντιάλ 2022: Η «άσπρη βούλα» κρίνει όλο και περισσότερα

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
12/11/2022 09:39
Η τακτική και η στρατηγική έπαιζαν ανέκαθεν ρόλο στο ποδόσφαιρο, αλλά όσο πάει και καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για διοργανώσεις όπως το Μουντιάλ που το διακύβευμα είναι τεράστιο.

Συνεπώς πολλά ματς καταλήγουν να θυμίζουν... σκάκι και οι προκρίσεις ή και τα τρόπαια κρίνονται όλο και πιο συχνά μέσω της διαδικασίας των πέναλτι. Από το 1982 όταν η Δυτική Γερμανία και η Γαλλία έγιναν οι πρώτες ομάδες που έλυσαν σε Μουντιάλ τις διαφορές τους με αυτόν τον τρόπο, σε ένα αλήστου μνήμης ημιτελικό με νικήτρια την «νασιοναλμανσάφτ», την μόνη ομάδα που μετρά 4/4 νίκες σε διαδικασίες πέναλτι στην ιστορία της στην διοργάνωση, άλλα 29 παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και δύο τελικοί (1994, 2006) έχουν κριθεί από την «άσπρη βούλα».

Κατά μέσο όρο πρόκειται για τρία ματς ανά διοργάνωση ξεκινώντας από το 1982. Μπορεί λοιπόν βάσει αυτού του αριθμού το 3,5 όπου τοποθετείται το όριο του Under/Over αναφορικά με το πόσα ματς θα κριθούν στα πέναλτι να είναι λογικό, αλλά στην πραγματικότητα η τάση είναι οριακά ανοδική.

Στις τρεις από τις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις (2006, 2014, 2018) τέσσερα ματς σε σύνολο 16 νοκ άουτ, κρίθηκαν στα πέναλτι, ενώ στο πρόσφατο Euro ξανά σε τέσσερις περιπτώσεις επαναλήφθηκε η ίδια ιστορία. Αξία λοιπόν στο Over 3,5 στο συγκεκριμένο ειδικό στοίχημα.

Over 3,5 διαδικασίες πέναλτι 2,27

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.