Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2022: Η αποστολή της Βραζιλίας για το Κατάρ

Μουντιάλ 2022: Η αποστολή της Βραζιλίας για το Κατάρ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/11/2022 19:13
Ο Τίτε ανακοίνωσε την τελική 26αδα της Βραζιλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, συμπεριλαμβάνοντας τον 39χρονο Ντάνι Άλβες αλλά αφήνοντας εκτός τον Φιρμίνιο.

Έγινε γνωστή η αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, με τον Τίτε να συμπεριλαμβάνει σχεδόν όλα τα αστέρια της Σελεσάο στην προσπάθεια της για το 6ο τρόπαιο στο θεσμό.

Ο Τίτε συμπεριέλαβε στην αποστολή τον 39χρονο Ντάνι Άλβες, κάτι που χαρακτηρίζεται ως έκπληξη από τα Μέσα της χώρας. Αντίθετα, εκτός 26αδας έμεινε ο Φιρμίνιο της Λίβερπουλ παρά την καλή σεζόν σε ατομικό επίπεδο που πραγματοποιεί με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Στους εκλεκτούς μπήκε όπως αναμένονταν ο Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος αυτόματα τοποθετείται σε ένα κλειστό γκρουπ οκτώ παικτών που θα παίξουν σε τέσσερα διαφορετικά Μουντιάλ με την Βραζιλία. Οι προηγούμενοι επτά είναι οι Καστίλιο, Νίλτον Σάντος, Τζάλμα Σάντος, Πελέ, Έμερσον Λεάο, Καφού και Ρονάλντο.

Η αποστολή της Βραζιλίας:


Τερματοφύλακες: Άλισον (Λίβερπουλ), Έντερσον (Μάντσεστερ Σίτι), Γουεβέρτον (Παλμέιρας)

Αμυντικοί: Ντανίλο (Γιουβέντους), Ντάνι Άλβες (Πούμας), Τιάγκο Σίλβα (Τσέλσι), Μαρκίνιος (Παρί Σεν Ζερμέν), Έντερ Μιλιτάο (Ρεάλ Μαδρίτης), Μπρέμερ (Γιουβέντους), Άλεξ Σάντρο (Γιουβέντους), Άλεξ Τέλες (Σεβίλλη)

Μέσοι: Κασεμίρο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Φαμπίνιο (Λίβερπουλ), Φρεντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μπρούνο Γκιμαράες (Νιούκαστλ), Λούκας Πακετά (Γουέστ Χαμ), Έβερτον Ριμπέιρο (Φλαμένγκο)

Επιθετικοί: Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν), Βινίσιους (Ρεάλ Μαδρίτης), Ραφίνια (Μπαρτσελόνα), Άντονι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ροντρίγκο (Ρεάλ Μαδρίτης), Γκαμπριέλ Ζεζούς (Άρσεναλ), Ριτσάρλισον (Τότεναμ), Πέντρο (Φλαμένγκο), Γκαμπριέλ Μαρτινέλι (Άρσεναλ)


Η Πρέμιερ Λιγκ έχει την… τιμητική της, αφού 12 παίκτες που αγωνίζονται στο αγγλικό πρωτάθλημα βρίσκονται στην αποστολή, ενώ στην 2η θέση βρίσκεται η Λα Λίγκα με 5. Αξιοσημείωτο ότι στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 οι Βραζιλιάνοι που αγωνίζονταν στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν οι μισοί (6) αλλά και πάλι υπερείχαν στον αριθμό της Λα Λίγκα η οποία τότε είχε 4. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως οι αποστολές από το Μουντιάλ του 2022 αυξήθηκαν σε αριθμό από 23 σε 26 παίκτες. Αξιοσημείωτο ότι μέχρι το 1998 κανείς Βραζιλιάνος παίκτης που αγωνίζονταν στην Αγγλία δεν είχε κληθεί στην «Σελεσάο» για το Μουντιάλ, ενώ στα επόμενα Παγκόσμια Κύπελλα μέχρι το 2014 είχε κληθεί μόνο ένας παίκτης.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.