Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-2: «Ερυθρόλευκη» βελτίωση και πέρασμα από το Αγρίνιο (video)

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-2: «Ερυθρόλευκη» βελτίωση και πέρασμα από το Αγρίνιο (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
22/10/2022 21:27
Στις επιτυχίες επέστρεψε ο Ολυμπιακός νικώντας 2-0 εκτός έδρας τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, σε αγώνα για την 9η αγωνιστική της Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν πίσω τους τη «σφαλιάρα» από το εντός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και πήραν ένα σημαντικό «τρίποντο», χάρη σε γκολ του Μπιέλ και του Βαλμπουενά στο δεύτερο ημίχρονο.

Πλέον οι Πειραιώτες σκέφτονται το εκτός έδρας παιχνίδι της προσεχούς Πέμπτης (27/10), με τη Φράιμπουργκ για την πέμπτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας ήδη χάσει κάθε ελπίδα πρόκρισης στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, ελπίζοντας όμως ακόμα για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Κόνφερενς Λιγκ.

Η ομάδα του Μίτσελ έφτασε στους 17 βαθμούς κι ανέβηκε έστω και προσωρινά στην 4η θέση, απέχοντας επτά πόντους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό ο οποίος την Κυριακή (23/10) θα αντιμετωπίσει τον Άρη.

Από την άλλη το συγκρότημα του Γιάννη Αναστασίου δεν απείλησε ιδιαίτερα με την απουσία του Νίκου Καρέλη να είναι κομβική. Τα «καναρίνια» έμειναν στους 11 βαθμούς και είναι στην 7η θέση.

Φλύαρη κατοχή από τον Ολυμπιακό και όλα μηδέν στο ημίχρονο

Το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό στο πρώτο εικοσάλεπτο με τον Ολυμπιακό να έχει μία ανούσια κατοχή και τον Παναιτωλικό να προσπαθήσει να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 18' και ήταν για τα «καναρίνια» με το σουτ του Μόρσεϊ από πλάγια θέση να περνάει αρκετά άουτ δίπλα από την εστία του Πασχαλάκη.


Στο 19' οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σενγκέλια στον Ρέαμπτσιουκ όμως ο Μολδαβός φάνηκε να πέφτει εύκολα και ο διαιτητής Γκάμαρης με το VAR συμφώνησαν ότι δεν υπήρχε παράβαση κι έδειξαν να συνεχιστεί το ματς.



Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά. Ο Χάμες κέρδισε ένα αυστηρό φάουλ έξω από την περιοχή και το εκτέλεσε «γλυκά» ο ίδιος, με τον Παπασταθόπουλο να παίρνει την κεφαλιά αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω στον Στεργιάκη.

Στο 35' οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν ξανά να προηγηθούν μέσα από στατική φάση. Στο κόρνερ που εκτελέστηκε από αριστερά ο Παπασταθόπουλος πήρε πάλι την κεφαλιά αλλά έφυγε πάνω από τα δοκάρια.



Τρία λεπτά πριν τα 45' ο Μπίελ βρέθηκε μέσα στην περιοχή μετά από σέντρα του Μασούρα αλλά ο Ισπανός έκανε κάκιστο τελείωμα και σπατάλησε μία καλή στιγμή.



Η τελευταία υποψία ευκαιρίας πριν την ανάπαυλα ήταν για τους γηπεδούχους με τον Μόρσεϊ να μην μπορεί να τελειώσει τη φάση μέσα από την περιοχή έπειτα από συνεργασία με τον Μάρτενσον και το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Υπέροχο γκολ του Μπιέλ και «ερυθρόλευκο» προβάδισμα

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος για να πάρει το προβάδισμα και τα κατάφερε στο 50'. Μετά από ωραία συνεργασία η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μπιελ μέσα στην περιοχή κι εκείνος με πανέμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.



Στο 55' ο Μασούρας βγήκε τετ α τετ και σκόραρε όμως ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ και το τέρμα του δεν μέτρησε.



Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και ήταν φανερό ότι οι παίκτες του Μίτσελ ενδιαφέρονταν κατά κύριο λόγο να προστατεύσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα κρατώντας την κατοχή της μπάλας δίχως να ρισκάρουν.

«Καθάρισε» με Βαλμπουενά

Στο 82' ο Ολυμπιακός βρήκε το δεύτερο γκολ που έψαχνε και «κλείδωσε» το «τρίποντο». Μετά από όμορφο συνδυασμό ο Βαλμπουενά κινήθηκε μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Στεργιάκη για το 0-2.



Τα πάντα είχαν κριθεί με τον Μίτσελ να βρίσκει ευκαιρία να χρησιμοποιήσει ξανά τον Κώστα Φορτούνη, δίνοντας του χρόνο συμμετοχής μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.



Τίποτα δεν άλλαξε στον εναπομείναντα χρόνο και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Πειραιώτες να επικρατούν (0-2).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Στεργιάκης, Αποστολάκης (67' Λιάβας), Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μλάντεν (83' Φλόρες), Μάρτενσον, Ντίας (67' Ντουάρτε), Σενγκέλια (82' Χατζηθεοδωρίδης), Μόρσεϊ (76' Ζοάο Πέδρο), Κολοβός

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ντόι, Παπασταθόπουλος (72' Σαμασέκου), Πίπα, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μασούρας (72' Βαλμπουενά), Μπιέλ (88' Γκ. Ροντρίγκες), Χάμες Ροντρίγκες (88' Φορτούνης), Μπακαμπού (53' Μπακαμπού)

Δείτε τα highlights του αγώνα:



Το «τρένο» του Βόλου δεν έκανε στάση ούτε στο Περιστέρι

Ο Βόλος πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Ατρομήτου επικρατώντας 2-0 της αθηναϊκής ομάδας, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 40' με τον Μίλος Ντέλετιτς και στο 54' ο Πάολο Φερνάντες «έγραψε» το 0-2.

Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη επιτυχία για το συγκρότημα του Κώστα Μπράτσου που έφτασε στους 20 βαθμούς και φιγουράρει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, δύο πόντους πάνω από την ΑΕΚ η οποία όμως θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα (24/10) τον Λεβαδειακό.

Από την άλλη οι Περιστεριώτες γνώρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους και την τρίτη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους. Έχουν «κολλήσει» στους 11 βαθμούς και την όγδοη θέση.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.