Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η ΕΠΟ τόνισε πως δεν αποδέχεται το μητρώο και πρότεινε λύση για την έναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

Η ΕΠΟ τόνισε πως δεν αποδέχεται το μητρώο και πρότεινε λύση για την έναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

Συντάκτης: Agones team
Agones team
12/10/2022 13:45
Ο «πόλεμος» ΕΠΟ και Υφυπουργού Αθλητισμού για το Μητρώο καλά κρατεί με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα να έχουν μπει στον... πάγο και να παραμένει άγνωστο πότε, πως και αν θα ξεκινήσουν.

Η ΕΠΟ δεν πρόκειται να αποδεχθεί ποτέ το μητρώο, ισχυριζόμενη πως είναι αντίθετο προς την Ολιστική Μελέτη, όπως ξεκαθάρισε με σημερινή ανακοίνωση της η ποδοσφαιρική ομοσπονδία, αλλά προτείνει μια λύση για την έναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Σχετικά με την επικείμενη ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης για το Μητρώο, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, διευκρινίζονται τα εξής:

H ΕΠΟ ουδέποτε θα αποδεχθεί το Μητρώο, επειδή το Μητρώο είναι αντίθετο στην Ολιστική Μελέτη, το Καταστατικό της ΕΠΟ και τα Καταστατικά της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ.
Ωστόσο, τα σωματεία θέλουν να παίξουν, οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές θέλουν να παίξουν, οι Ακαδημίες, με δεκάδες χιλιάδες παιδιά, θέλουν να παίξουν. Η ΕΠΟ δεν μπορεί να αγνοήσει την επιθυμία τους.

Για τον λόγο αυτό καλούμε την κυβέρνηση να δεχθεί, μέχρι τις 31/06/2023, να ενταχθούν στο Μητρώο, άρα να αγωνίζονται και όσα Σωματεία από σήμερα και μετά υποβάλλουν αίτηση για την απόκτηση Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης.
Καλούμε, δηλαδή, την κυβέρνηση να δεχθεί ότι τα Σωματεία εκείνα που δεν έχουν σήμερα
Ειδική Αθλητική Αναγνώριση εντάσσονται από τώρα στο Μητρώο υποβάλλοντας τα απαιτούμενα έγγραφα για την απόκτηση της Αναγνώρισης αυτής. Με τον τρόπο αυτό όλα ανεξαιρέτως τα Σωματεία θα δυνηθούν να αγωνισθούν φέτος»
.

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, χαρακτηρίζει εκβιαστική και αντιδημοκρατική την στάση της Ομοσπονδίας και των ΕΠΣ κάνοντας λόγο για μειοψηφία.

«Δεν εκβιαζόμαστε από τις αντιδημοκρατικές αποφάσεις της ΕΠΟ και των ΕΠΣ, το 12,5% των αδιάφορων της ποδοσφαιρικής βάσης δεν μπορεί να εκβιάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του 87,5%» τόνισε στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτή της Λάρισας.

Επιπλέον υπενθύμισε τους σκοπούς του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αθλητικών Σωματείων («νομιμότητα, η τάξη και η διαφάνεια στο αθλητικό οικοδόμημα και η παροχή καθολικής πρόσβασης σε όλους»), τα οφέλη του, τις ανακολουθίες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και τις τεράστιες ευθύνες της ΕΠΟ και των ΕΠΣ που ανέστειλαν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα κόντρα στη βούληση των 2.260 ποδοσφαιρικών τους σωματείων σε σύνολο 2.585, καταλήγοντας (ειδικά για την περιοχή της Λάρισας):

«Συνολικά, τα 78 από τα 83 (94%) ενεργά ποδοσφαιρικά σωματεία της ΕΠΣ Λάρισας προσήλθαν στο Μητρώο. Η φασαρία, λοιπόν, γίνεται για το 6% των μη εγγεγραμμένων και όχι για το 94% των νόμιμων; Για να καταλάβω».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.