Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2024: Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στα προκριματικά

Euro 2024: Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στα προκριματικά

Συντάκτης: Agones team
Agones team
28/9/2022 20:54
Η φάση του Nations League ολοκληρώθηκε και πλέον γνωρίζουμε τα γκρουπ δυναμικότητας εν όψει της κλήρωσης για τα προκριματικά του Euro, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο 4ο γκρουπ.

Διαμορφώθηκαν τα γκρουπ δυναμικότητας αναφορικά με την κλήρωση της 9ης Οκτωβρίου για την προκριματική φάση του Euro 2024.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας κι έτσι αποφεύγει ομάδες όπως η Γεωργία, η Βουλγαρία, η Τουρκία, το Κόσοβο, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Λουξεμβούργο, η Βόρεια Μακεδονία και τα Νησιά Φερόε.

Από την κλήρωση θα σχηματιστούν δέκα προκριματικοί όμιλοι, με τους επτά εξ αυτών να απαρτίζονται από πέντε ομάδες και τους υπόλοιπους τρεις να έχουν από έξι ομάδες. Στην τελική φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου, καθώς και τρεις ομάδες από το Nations League που δεν θα τερματίσουν σε αυτές τις δύο πρώτες θέσεις.

Άπό τους κερδισμένους της τελευταίας αγωνιστικής του Nations League ήταν η Πολωνία, η οποία ανέβηκε στο 1ο γκρουπ ρίχνοντας στο 2ο την Γαλλία, η Φινλανδία που ανέβηκε στο 2ο ρίχνοντας στο 3ο την Νορβηγία και τα Ν. Φερόε που ανέβηκαν στο 4ο ρίχνοντας στο 5ο (!) την Σλοβακία.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:


1ο Γκρουπ: Ολλανδία, Κροατία, Ισπανία, Ιταλία, Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Ελβετία, Πολωνία

2ο Γκρουπ: Γαλλία, Αυστρία, Τσεχία, Αγγλία, Ουαλία, Ισραήλ, Βοσνία, Σερβία, Σκωτία, Φινλανδία

3ο Γκρουπ: Ουκρανία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σλοβενία, Ιρλανδία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σουηδία, Αρμενία

4ο Γκρουπ: Γεωργία, Ελλάδα, Τουρκία, Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε, Βόρεια Μακεδονία

5ο Γκρουπ: Σλοβακία, Βόρεια Ιρλανδία, Κύπρος, Λευκορωσία, Λιθουανία, Γιβραλτάρ, Εσθονία, Λετονία, Μολδαβία, Μάλτα

6ο Γκρουπ: Ανδόρα, Σαν Μαρίνο, Λιχτενστάιν

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.