Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρόταση-«μαμούθ» για την αγορά της Άρσεναλ

Πρόταση-«μαμούθ» για την αγορά της Άρσεναλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/3/2013 03:48
Πρόταση η οποία αναμένεται να ταράξει τα «νερά» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είναι έτοιμοι να κάνουν Άραβες για την Άρσεναλ, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της «Telegraph», κονσόρτιουμ από τα ΗΑΕ αναμένεται να καταθέσει προσφορά ύψους 1.5 δισεκατομμυρίων λιρών (!) για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του συλλόγου.

Το ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας κάνει λόγο ότι οι υποψήφιοι αγοραστές δεν θέλουν ακόμα να αποκαλύψουν το όνομα τους ενώ φέρονται πρόθυμοι να προσφέρουν 20.000 λίρες για κάθε μετοχή του Σταν Κροένκε (κατέχει το 66.83%) και ύστερα να απευθυνθούν με την ίδια προσφορά στον Άλισερ Ουσμάνοφ ο οποίος κατέχει το 29.96%. Μάλιστα η εφημερίδα κάνει λόγο ότι ο Ουσμάνοφ αναμένεται να μην δεχθεί αυτή την προσφορά, ωστόσο οι Άραβες φέρονται ότι έχουν πλάνο για να συνεργαστούν μαζί του.

Μάλιστα με τα χρήματα αυτά, το χρέος της ομάδας ύψους 250 εκατομμυρίων λιρών «σβήνεται» αμέσως, ενώ η προσφορά αν όντως πάρει σάρκα και οστά, θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ για αγορά συλλόγου, ξεπερνώντας κατά πολύ τη νυν μεγαλύτερη η οποία είναι αυτή των Γκλέιζερς για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 800 εκατομμυρίων λιρών.

Παρόλα αυτά οι ίδιοι φαίνεται ότι αφήνουν αιχμές ότι η πρόταση μπορεί να μην πραγματοποιεί εάν η ομάδα δεν εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, κάτι που μπορεί να φέρει την παρακμή στον σύλλογο όπως οι ίδιοι τονίζουν στα λεγόμενα τους:

«Θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να καταθέσουμε την προσφορά μας, γιατί μπορεί ακόμα να εκτιμηθεί σωστά η ακριβής αξία του συλλόγου. Ο φόβος είναι ότι η Άρσεναλ βρίσκεται στα πρόθυρα παρακμής, όπως έγινε και με τη Λίβερπουλ. Αν γίνει αυτό τότε δεν πρόκειται να γίνει καμία κίνηση από μέρους μας.

Το ποσό του κεφαλαίου θα μετατρέψει την Άρσεναλ σε μία ανταγωνιστική ομάδα σε Αγγλία, Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.