Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2022: Οι αρχηγοί 8 εθνικών ομάδων με περιβραχιόνιο στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Μουντιάλ 2022: Οι αρχηγοί 8 εθνικών ομάδων με περιβραχιόνιο στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/9/2022 00:30
Αυξάνονται οι ομάδες που δηλώνουν ότι θα φορέσουν περιβραχιόνιο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του Κατάρ για να εκστρατεύσουν κατά των διακρίσεων.

Οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν ποινικό αδίκημα στο Κατάρ και με το Μουντιάλ να διεξάγεται στο Εμιράτο στις 20 Νοεμβρίου, αποτελεί ερωτηματικό πως αντιδράσουν οι αρχές της χώρας κατά των οπαδών που θα φέρουν μαζί τους σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, που είναι πλέον ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύμβολο της διαφορετικότητας και της ισότητας.

Την ίδια ώρα εννέα Εθνικές ομάδες αποφάσισαν να στηρίξουν την εκστρατεία «One Love» της Ολλανδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά των διακρίσεων.

Συγκεκριμένα, οι αρχηγοί του Βελγίου, της Δανίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ουαλίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Ελβετίας θα ενωθούν μαζί με την Ολλανδία φορώντας το περιβραχιόνιο της OneLove με τα χρώματα του ουράνιου τόξου στους διεθνείς αγώνες τους.

Επτά από τις χώρες θα διαδώσουν το μήνυμα OneLove κατά τη διάρκεια των αγώνων τους στο Nations League και κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Ο αρχηγός της Αγγλίας θα παίξει μόνο με το περιβραχιόνιο της OneLove κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και όχι στο Nations League λόγω του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ. Η Νορβηγία και η Σουηδία θα φορέσουν το περιβραχιόνιο μόνο κατά τη διάρκεια του Nations League, καθώς οι δύο χώρες δεν προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.