Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2024: Στις 9 Οκτωβρίου η κλήρωση των προκριματικών - Η διαδικασία και το φορμάτ διεξαγωγής

Euro 2024: Στις 9 Οκτωβρίου η κλήρωση των προκριματικών - Η διαδικασία και το φορμάτ διεξαγωγής

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
21/9/2022 18:20
Γνωστό έγινε το φορμάτ διεξαγωγής των προκριματικών του Euro 2024, η τελική φάση του οποίου θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στην Γερμανία, εξ' ου και η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στην Φρανκφούρτη στις 9 Οκτωβρίου.

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA, σε χθεσινή της συνεδρίαση στο νησί Χβαρ της Κροατίας ενέκρινε τη διαδικασία για την επερχόμενη κλήρωση προκριματικών του Euro 2024, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Φρανκφούρτη στις 9 Οκτωβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Festhalle.

Η Γερμανία, η εθνική ομάδα της διοργανώτριας χώρας του Euro 2024, προκρίνεται αυτόματα για το τελικό τουρνουά και ως εκ τούτου δεν θα συμμετέχει στην προκριματική κλήρωση, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της UEFA.

Η Ρωσία μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA της 28ης Φεβρουαρίου 2022, η οποία επιβεβαιώθηκε περαιτέρω από το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο στις 15 Ιουλίου 2022, έχει αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία, και δεν θα συμμετάσχει στην κλήρωση.

Συνολικά 53 εθνικές ομοσπονδίες θα συμμετάσχουν στην προκριματική κλήρωση, η οποία θα κατανείμει τους συμμετέχοντες σε δέκα ομίλους, επτά ομίλους των πέντε ομάδων και τρεις ομίλους των έξι ομάδων.

Οι δέκα νικητές των ομίλων και οι δέκα δεύτερες ομάδες προκρίνονται στην τελική φάση. Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις θα καθοριστούν μέσω των πλέι οφ που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2024.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.