Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αστέρας – Άρης 0-2: «Άλωσαν» την Τρίπολη οι «κίτρινοι»

Αστέρας – Άρης 0-2: «Άλωσαν» την Τρίπολη οι «κίτρινοι»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/9/2022 23:25
Ο Άρης πέρασε με 2-0 από την έδρα του Αστέρα Τρίπολης και επέστρεψε στις νίκες μετά την πρεμιέρα, βάζοντας τέλος στο αήττητο των γηπεδούχων. Γκρέι (20’) και Εμπακατά (60’) οι σκόρερ για τους «κίτρινους», που έπαιζαν με δέκα από το 77’ αλλά κράτησαν το μηδέν απέναντι στους άστοχους Αρκάδες.

Σ’ ένα παιχνίδι με εκατέρωθεν ευκαιρίες, ο Άρης ήταν πιο εύστοχος και «άλωσε» την έδρα του Αστέρα Τρίπολης, παίρνοντας μεγάλη νίκη με 2-0. Οι Θεσσαλονικείς με τον υπηρεσιακό Τερζή στον πάγκο επέστρεψαν στα τρίποντα μετά την πρεμιέρα και πήραν μεγάλη βαθμολογική «ανάσα».

Οι φιλοξενούμενοι, που δεν είχαν περιθώριο για απώλεια σκόραραν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με Γκρέι και Εμπακατά. Ο τελευταίος εξελίχθηκε σε άνθρωπο του αγώνα, αφού πριν σκοράρει το 2ο γκολ, είχε σταματήσει δύο φορές στην γραμμή τον Ατιένζα, στερώντας στους Αρκάδες την ισοφάριση.

Το ματς:


Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να έψαχνα το γκολ. Ο Άρης απείλησε πρώτος στο 9’ με ένα απευθείας χτύπημα φάουλ του Μαντσίνι το οποίο πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 12’ ήρθε η απάντηση του Αστέρα, με τον Καστάνο να αστοχεί με κεφαλιά από καλή θέση έπειτα από σέντρα του Άλβαρες. Εν τέλει το γκολ ήρθε από την πλευρά των φιλοξενούμενων όταν στο 20’ ο Μαντσίνι μπήκε στην περιοχή και γύρισε για τον Γκρέι ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ, ο Αστέρας ανέβασε πιο ψηλά τις γραμμές του με στόχο να πιέσει για την ισοφάριση και στο 27’ έφτασε μια «ανάσα» από το 1-1 με δνυατό σουτ του Άλβαρες αλλά ο Κουέστα πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση. Από την πλευρά του ο Άρης ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και στο 44’ σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-0, με τον Γκρέι να νικιέται στο τετ-α-τετ με τον Τσιφτσή.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μεταξάς έριξε στο ματς τον Τιλίκα αντί του Γκαρντάφσκι θέλοντας να τονώσει επιθετικά την ομάδα του. Ο Αστέρας μπήκε πολύ δυναμικά και στο 47’ είχε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το σκορ στα ίσα αλλά ο Εμπακατά σταμάτησε δύο φορές τον Ατιένζα σχεδόν στη γραμμή.

Η φάση που έκρινε τον αγώνα έγινε στο 58’. Ο Μπαράλες μετά από λάθος της άμυνας του Άρη είχε σημαντική στιγμή αλλά άργησε και έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να βγουν στην αντεπίθεση με τον Μαντσίνι. Ο Αργεντινός σημάδεψε το δοκάρι μετά από όμορφη ενέργεια αλλά ο Εμπακατά πήρε το ριμπάουντ και με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.

Μετά το 2-0 ο Μεταξάς πέρασε τους Μπαρτόλο και Μπενίτο αντί των Μπαράλες και Μπερτόγλιο. Ο Αστέρας δεν τα παράτησε και στο διάστημα 73’-74’ είχε δύο καλές στιγμές με προσπάθειες των Μπενίτο και Τιλίκα αλλά ο Κουέστα αντέδρασε σωστά. Ο Άρης δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, έχοντας χάσει τη συνοχή του μετά την είσοδο των Ενκουλού, Ντιόπ και Πάλμα αντί των Ντουκουρέ (τραυματίας), Ιτούρμπε και Γκαρθία και στο 77' έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω απευθείας κόκκινης του Ματέο Γκαρσία. Η συνέχεια άνηκε απόλυτα στους Αρκάδες, οι οποίοι είχαν συνεχώς την μπάλα αλλά δεν κατάφεραν να φτιάξουν την μεγάλη φάση. Μάλιστα στο 90’ ο Άρης είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Πάλμα στην αντεπίθεση, αλλά ο Τσιφτσής βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ. Το 2-0 έμεινε ως το φινάλε και οι «κίτρινοι» έφυγαν με μεγάλο τρίποντο από την Τρίπολη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηρακλής Μεταξάς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Αλβαρεζ, Καστάνιο, Ατιένζα (63’ Τζουκάνοβιτς), Ντομίνγκες, Στάνκο, Γκαρντάφσκι (46’ Τιλίκα), Ριέρα, Μπερτόγλιο (63’ Μπαρτόλο), Μπαράλες (63’ Μπενίτο).

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ντουκουρέ (70’ Ενκουλού), Μάνου Γκαρθία (70’ Πάλμα), Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε (70’ Πάπε Σέικ Ντιόπ), Μαντσίνι (86’ Οντουμπάτζο), Γκρέι (78’ Πίρσμαν).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.