Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Επίσημο: Ανέλαβε την Τσέλσι ο Πότερ

Επίσημο: Ανέλαβε την Τσέλσι ο Πότερ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/9/2022 17:57
Ο Γκρέιαμ Πότερ είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Τσέλσι, με τους «μπλε» να ανακοινώνουν την πρόσληψη του Άγγλου τεχνικού για την επόμενη πενταετία.

Εποχή Πότερ στην Τσέλσι. Ο μέχρι πρότινος τεχνικός της Μπράιτον είναι ο αντικαταστάτης του Τόμας Τούχελ στον πάγκο των Λονδρέζων, βάζοντας την υπογραφή του σε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027.

Ο 47χρονος τεχνικός αποτελεί έναν από τους πιο υποσχόμενους Άγγλους προπονητές και όπως αναφέρει η ανακοίνωση επιλέχτηκε «για να φέρει το προοδευτικό ποδόσφαιρο και την καινοτόμο προπονητική του στον σύλλογο». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η διοίκηση της Τσέλσι του πρόσφερε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. Μία επιλογή που έχει πάντως και αρκετό ρίσκο, αφού ο Πότερ δεν έχει αναλάβει ποτέ στο παρελθόν ομάδα του μεγέθους της Τσέλσι ή σύλλογο με στόχο πρωταθλητισμού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Λονδρέζοι θα καταβάλουν το ποσό των 16 εκατ. λιρών προκειμένου να «σπάσουν» το συμβόλαιο του Πότερ με την Μπράιτον ενώ άλλα δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως αυτό θα ανέβει στα 21 εκατομμύρια καθώς ο Άγγλος τεχνικός θα πάρει μαζί του τους συνεργάτες του από τους «γλάρους».

Το βιογραφικό του Πότερ

Ο Πότερ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2011 στην Έστερσουντ όταν αυτή βρίσκονταν στην 4η κατηγορία της Σουηδίας και μέσα σε μία τετραετία την οδήγησε στην πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Δύο χρόνια μετά κατέκτησε μαζί της το Κύπελλο Σουηδίας με αποτέλεσμα να την βγάλει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν, αφού η ομάδα απέκλεισε τις Γαλατασαράι και ΠΑΟΚ και μπήκε στους ομίλους, όπου εξασφάλισε την 2η θέση και προκρίθηκε στα νοκ-άουτ. Εκεί η Έστερσουντ συνάντησε την Άρσεναλ, την οποία κέρδισε με 2-1 στο «Έμιρειτς» αλλά αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 2-4.

Το όνομα του Πότερ είχε ήδη γίνει πλέον γνωστό στην Αγγλία και τον Ιούνιο του 2018 ανέλαβε την πρώτη του δουλειά στο Νησί για λογαριασμό της Σουόνσι. Το ωραίο επιθετικό ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι «κύκνοι» οδήγησαν την Μπράιτον να χτυπήσει την πόρτα, προσφέροντας συμβόλαιο στον Άγγλο τεχνικό. Ο 47χρονος ανέλαβε τους «γλάρους» το καλοκαίρι του 2019 με στόχο να αλλάξει τη φιλοσοφία της ομάδας, η οποία εκείνη την περίοδο έπαιζε αμυντικό ποδόσφαιρο με στόχο να εξασφαλίσει την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Πότερ κατάφερε να μεταμορφώσει την Μπράιτον μετατρέποντας την σε μια ομάδα που επιζητά την κατοχή της μπάλας και προσπαθεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Συνδυάζοντας θέαμα και ουσία, η ομάδα του αγγλικού Νότου εξασφάλισε με άνεση την παραμονή τις πρώτες δύο σεζόν ενώ πέρσι ο σύλλογος τερμάτισε στην 9η θέση με ρεκόρ συγκομιδής βαθμών (51). Μέχρι στιγμής φέτος η Μπράιτον πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία και βρίσκεται στην 4η θέση και στο -2 από την κορυφή με ρεκόρ 4-1-1.

Μετά τις υπογραφές ο Πότερ δήλωσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου:

Είμαι απίστευτα περήφανος και ενθουσιασμένος που εκπροσωπώ την Τσέλσι, αυτόν τον φανταστικό ποδοσφαιρικό σύλλογο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με τη νέα ομάδα ιδιοκτησίας της Τσέλσι και ανυπομονώ να συναντηθώ και να συνεργαστώ με τη συναρπαστική ομάδα παικτών και να αναπτύξω μια ομάδα και μια κουλτούρα για την οποία οι καταπληκτικοί οπαδοί μας θα μπορούν να είναι περήφανοι. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στην Μπράιτον που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία και ιδιαίτερα στον Τόνι Μπλουμ και σε όλους τους παίκτες, το προσωπικό και τους υποστηρικτές για τη συνεχή υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια της θητείας μου στον σύλλογο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τσέλσι Τοντ Μπόελι, δήλωσε:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε τον Γκρέιαμ στην Τσέλσι. Είναι ένας αποδεδειγμένος προπονητής και ένας καινοτόμος στην Πρέμιερ Λιγκ που ταιριάζει με το όραμά μας για τον σύλλογο. Όχι μόνο είναι εξαιρετικά ταλαντούχος στον αγωνιστικό χώρο, έχει δεξιότητες και ικανότητες που εκτείνονται πέρα από το γήπεδο, κάτι που θα κάνει την Τσέλσι πιο επιτυχημένο σύλλογο. Είχε σημαντικό αντίκτυπο στις προηγούμενες ομάδες του και ανυπομονούμε για τη θετική του επίδραση στην Τσέλσι. Ανυπομονούμε να τον υποστηρίξουμε, το προπονητικό του τιμ και την ομάδα για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές της τους επόμενους μήνες και χρόνια.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.