Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προγνωστικά Eurobasket 2022: Νέα εποχή, διαφορετική δυναμική η Ισπανία

Προγνωστικά Eurobasket 2022: Νέα εποχή, διαφορετική δυναμική η Ισπανία

Συντάκτης: Γιώργος Βροντάκης
Γιώργος Βροντάκης
24/8/2022 20:09
Το Eurobasket 2022 είναι προ των πυλών, αφού ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και τελειώνει στις 18 του μηνός και το agones.gr συνεχίζει να σας προσφέρει μακροχρόνιες επιλογές για το μεγάλο τουρνουά, μαζί με αφιέρωμα για κάθε ομάδα της διοργάνωσης.

Η Ισπανία τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ (2009, 2011, 2015), ένα ασημένιο (2007) και δύο χάλκινα (2013, 2017), αλλά φέτος δεν δείχνει ικανή να μπορέσει να ανέβει στο βάθρο.

Με παρά πολύ σημαντικές απουσίες

Οι «φούριας ρόχας» ξεκινούν μια νέα εποχή και έχουν αρκετές απουσίες, ενώ δεν θα υπάρχει τουλάχιστον ένας Γκασόλ, κάτι που δεν έχει συμβεί τα τελευταία 17 χρόνια. Απών είναι και ο NBAer, Ρίκι Ρούμπιο, αλλά και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ (έχει αποσυρθεί από την Εθνική).

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του τουρνουά, τέθηκε εκτός και ο Σέρχιο Γιουλ με μυικό τραυματισμό, δημιουργώντας νέο σοκ στους Ισπανούς. Όμως, πήρε την ισπανική υπηκοότητα ο Λορέντζο Μπράουν και θα αγωνιστεί με την φανέλα της Εθνικής Ισπανίας στο Eurobasket 2022.

Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα μη πρόκρισης στον όμιλό με Γεωργία, Βουλγαρία, Τουρκία, Μαυροβούνιο και Βέλγιο. Όμως, από εκεί και έπειτα θα υπάρξουν τα δύσκολα για τους Ισπανούς που έχουν ως ηγέτη τον Ουίλι Ερναγκόμεθ. Ο πρώτος όμιλος διασταυρώνεται με τον δεύτερο όπου βρίσκονται οι Γερμανία, Λιθουανία, Γαλλία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη και σίγουρα το έργο τους θα είναι πολύ δύσκολο.

Η 12άδα της Εθνικής Ισπανίας για το Eurobasket 2022

Λορέντζο Μπράουν (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
Ντάριο Μπριθουέλα (Ουνικάχα Μάλαγα)
Χάιμε Φερνάντεθ (Τενερίφη)
Τσάβι Λόπεθ – Αροστέγκι (Βαλένθια)
Ρούντι Φερνάντεθ (Ρεάλ Μαδρίτης)
Τζοέλ Πάρα (Μπανταλόνα)
Ουσμάν Γκαρούμπα (Χιούστον Ρόκετς)
Σέμπας Σάιθ (Άλβαρκ Τόκιο)
Χουάντσο Ερναγκόμεθ (Τορόντο Ράπτορς)
Ουίλι Ερναγκόμεθ (Νιού Όρλεαν Πέλικανς)
Χάιμε Πραντίγια (Βαλένθια)
Αλμπέρτο Ντίαζ (Μάλαγα)

Προγνωστικά Eurobasket 2022

Εθνική Ισπανίας να αποκλειστεί στη φάση των «16»(1,90)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.