Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Μακάμπι Χάιφα «ξέρανε» τον Ερυθρό Αστέρα στο 90’ και μπήκε στους ομίλους! (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Μακάμπι Χάιφα «ξέρανε» τον Ερυθρό Αστέρα στο 90’ και μπήκε στους ομίλους! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/8/2022 00:00
Η Μακάμπι Χάιφα με γκολ στο 90’ ισοφάρισε σε 2-2 τον Ερυθρό Αστέρα μέσα στο Βελιγράδι και «σφράγισε» την πρόκριση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 13 χρόνια, ρίχνοντας στο καναβάτσο τους «ερυθρόλευκους». Άνετη πρόκριση για Μπενφίκα, 3-0 την Ντιναμό Κιέβου στο «Ντα Λουζ», με ανατροπή στους ομίλους η Πλζεν, 2-1 την Καραμπάγκ στην Τσεχία.

Τι κι αν βρέθηκε πίσω με 2-0 μέσα στο Βελιγράδι; Η Μακάμπι Χάιφα ισοφάρισε σε 2-2 τον Ερυθρό Αστέρα με γκολ στο 90’ και έχοντας... προίκα το 3-2 του πρώτου αγώνα, πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρωταθλήτρια Ισραήλ που στο δρόμο της προς τ’ αστέρια απέκλεισε επίσης τους Ολυμπιακό και Απόλλωνα Λεμεσού, θα παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για 3η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 13 χρόνια!

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν κυρίαρχος στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε στο 27’ με προβολή του Πέσιτς έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ της Μακάμπι και στο 43’ έκανε το 2-0 με υπέροχο σουτ του Ίβανιτς αποκτώντας σκορ πρόκρισης.

Οι Ισραηλινοί είχαν «χρυσή» ευκαιρία για να μειώσουν πριν το ημίχρονο, αφού στις καθυστερήσεις κέρδισαν πέναλτι αλλά ο Οφόε, που είχε τρεις ασίστ στο πρώτο ματς, δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπόριαν από την άσπρη βούλα. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν πριν το ημίχρονο, με τον γκολκίπερ του Ερυθρού Αστέρα να γίνεται από ήρωας… μοιραίος. Λίγα δευτερόλεπτα μετά το πέναλτι που απέκρουσε, έκανε κάκιστη αντίδραση σε μακρινό σουτ του Σούντγκρεν και το 2-1 ήταν γεγονός!

Το γκολ της Μακάμπι άλλαξε το μομέντουμ, οι Ισραηλινοί είχαν την υπεροχή στο δεύτερο μέρος και στο 65' σημάδεψαν το το δοκάρι στο 65’ για το 2-2 αλλά δεν μπορούσαν να βρουν το δεύτερο γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση. Όλα έδειχναν παράταση ωστόσο, στο 90’ ο φορ του Ερυθρού Αστέρα, Παβκόβ υπέπεσε σε ένα απίθανο αυτογκόλ μετά από χτύπημα φάουλ των φιλοξενούμενων και έδωσε σκορ πρόκρισης στην αντίπαλο!

Οι Σέρβοι βγήκαν όλοι μπροστά στην προσπάθεια για να ισοφαρίσουν το συνολικό σκορ και στο 90+7’ σπατάλησαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μιλούνοβιτς, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή. Το 2-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα και η Μακάμπι Χάιφα πανηγυρίζει μια ιστορική πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα σ’ όλα τα προγνωστικά.



Πάρτι-πρόκρισης η Μπενφίκα, με ανατροπή η Πλζεν

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, η Μπενφίκα επικράτησε με 3-0 της Ντιναμό Κιέβου στο «Ντα Λουζ» και με συνολικό σκορ 5-0 εξασφάλισε πανηγυρικά το εισιτήριο για τους ομίλους. Οι «αετοί» ήταν απόλυτα κυρίαρχοι και «καθάρισαν» το ματς από το πρώτο μέρος πετυχαίνοντας και τα τρία γκολ με τους Οταμέντι (27’), Ράφα Σίλβα (40’) και Νέρες (43’). Ενδεικτικό της κυριαρχίας των Πορτογάλων είναι ότι τελείωσαν το παιχνίδι με 19 σουτ, τα 10 εκ των οποίων στην εστία, ενώ οι Ουκρανοί κατέγραψαν μόλις 2 και κανένα στην εστία.



Από την άλλη, η Βικτόρια Πλζεν κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Καραμπάκ στην Τσεχία και επέστρεψε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη σεζόν 2018-19. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς αλλά στο τελευταίο κομμάτι οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και στο 38’ πήραν το προβάδισμα με υπέροχο σουτ του Όζομπιτς ο οποίος κοντρόλαρε τη μπάλα και με σουτ στην κίνηση λίγο μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το μομέντουμ άνηκε στους Αζέρους, όμως στο δεύτερο μέρος οι Τσέχοι έφεραν τα πάνω κάτω. Στο 58’ ο Κόπιτς εκμεταλλεύτηκε την τραγική έξοδο του αντίπαλου γκολκίπερ και με σουτ από το υ΄ψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία για το 1-1. Την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Κλίμεντ ο οποίος «τσίμπησε» τη μπάλα από κοντά μετά από γύρισμα του Μοσκέρα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.