Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ο Τσιτσιπάς «λύγισε» με 2-1 τον Μεντβέντεφ και πάει για κούπα στο Σινσινάτι! (video)

Ο Τσιτσιπάς «λύγισε» με 2-1 τον Μεντβέντεφ και πάει για κούπα στο Σινσινάτι! (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
21/8/2022 07:42
Στον τελικό του Masters στο Σινσινάτι προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που επικράτησε 2-1 σετ (7-6, 3-6, 6-3) του Νο. 1 στον κόσμο Ντανίλ Μεντβέντεφ στα ημιτελικά.

Ο Έλληνας τενίστας, μετά από μία «μάχη» 2 ωρών και 24 λεπτών επιβλήθηκε στο τρίτο καθοριστικό σετ του Ρώσου και απόψε (21/8, 23:30) θα διεκδικήσει τον 10 τίτλο της καριέρας του τον 25χρονο Μπόρνα Τσόριτς από την Κροατία (Νο.152), ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από τραυματισμούς και στον ημιτελικό απέκλεισε με 6-3, 6-4 τον Καμ Νόρι.

Μπορεί ο αγώνας να ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω έντονης βροχόπτωσης, αλλά αδη, από το πρώτο σετ, ο Έλληνας τενίστας έδειξε σοβαρότητα, αφού αν και είχε μείνει πίσω με break στο πρώτο game της αναμέτρησης έσωσε set point του Μεντβέντεφ στο 6-5 του tie break, για το 7-6. Όμως, ο Ρώσος, στο 2ο σετ, με δύο σερί breaks έφτασε να προηγείται 4-0 και παρά την αντίδραση του Τσιτσιπά, ισοφάρισε.

Στο 3ο σετ, ο Τσιτσιπάς δεν απειλήθηκε από τον αντίπαλό του, αφού ήταν απόλυτα αφοσιωμένος στο δικό του παιχνίδι και μετά το 4-2 διατήρησε το σερβίς του μέχρι το τέλος.

Ο αντίπαλός του στον τελικό, Μπόρνα Τσόριτς (Νο 152) κέρδισε 6-3, 6-4 τον Κάμερον Νόρι στον πρώτο ημιτελικό. Ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στον 22ο τελικό της καριέρας του. Αν κατακτήσει τον τίτλο στο Σινσινάτι, θα είναι το πρώτο του hard court Masters και τρίτο συνολικά μετά τα δύο συνεχόμενα στο Monte Carlo Masters.

Παράλληλα ο Τσιτσιπάς παίρνει ψυχολογική ώθηση ενόψει του US Open, ενώ ανέβηκε ξανά στο Νο. 5 της παγκόσμιας κατάταξης και αν κατακτήσει τον τίτλο θα αναρριχηθεί στο Νο. 4.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.