Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπορεί να βρεθεί στο 2ο γκρουπ η Ελλάδα!

Μπορεί να βρεθεί στο 2ο γκρουπ η Ελλάδα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/12/2013 19:12
Η FIFA αποφάσισε πως θα διαμορφωθούν τα γκρουπ δυναμικότητας του Μουντιάλ ενόψει της κλήρωσης των ομίλων (6/12, 18:00), με την Ελλάδα έχει πιθανότητες να μην βρεθεί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες!

Μέσω συνέντευξης Τύπου η FIFA ανακοίνωσε το πώς θα χωριστούν οι 32 ομάδες του Μουντιάλ ενόψει της κλήρωσης που θα διεξαχθεί στις 6 Δεκεμβρίου στην Μπαΐα της Βραζιλίας.

Η μεγάλη διαφορά από αυτά που ήδη γνωρίζαμε είναι ότι στο 4ο γκρουπ που θα τοποθετηθούν οι 8 από τις 9 ευρωπαϊκές ομάδες, έγινε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί κλήρωση… πριν τη κλήρωση ώστε να προκύψει η ομάδα που θα τοποθετηθεί στο 2ο γκρουπ με τις πέντε αφρικανικές ομάδες και τις δύο εναπομείνασες της Νοτίου Αμερικής (Χιλή, Εκουαδόρ).

Έτσι μέχρι την Παρασκευή η Ελλάδα δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα βρίσκεται στο 4ο γκρουπ με τις ευρωπαϊκές ομάδες (τις οποίες θα αποφύγει σε αυτή την περίπτωση) ή στο 2ο γκρουπ με τις ομάδες της Αφρικής και της δύο της Ν. Αμερικής.

Οι πιθανότητες είναι σχετικά μικρές, ωστόσο εφόσον η Εθνική μας ομάδα τοποθετηθεί στο 2ο γκρουπ, τότε το έργο της γίνεται θεωρητικά δυσκολότερο αφού θα αντιμετωπίσει στον όμιλο μία εκ των Βοσνία, Κροατία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ρωσία.

Στο πρώτο γκρουπ βρίσκονται οι επικεφαλείς των ομίλων με βάση το ranking της FIFA, δηλαδή Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία, Ουρουγουάη, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία και Ελβετία, ενώ στο τρίτο βρίσκονται Αυστραλία, Ιράν, Ιαπωνία, N. Κορέα, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό, ΗΠΑ.

Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί όμιλος με τρεις ευρωπαϊκές ομάδες, καθώς η εθνική ομάδα που θα μεταφερθεί από το 4ο γκρουπ στο 2ο, θα αποφύγει τις ομάδες από την Ευρώπη που βρίσκονται στο 1ο γκρουπ (Ισπανία, Γερμανία, Ελβετία και Βέλγιο).

Αναλυτικά τα γκρουπ:


1o γκρουπ: Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη, Ελβετία

2ο γκρουπ: Αλγερία, Καμερούν, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Νιγηρία, Χίλη, Εκουαδόρ, μια ομάδα από το 4ο γκρουπ

3ο γκρουπ: Αυστραλία, Ιράν, Ιαπωνία, N. Κορέα, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό, ΗΠΑ

4ο γκρουπ: Ολλανδία, Ιταλία, Ρωσία, Βοσνία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Κροατία, Γαλλία (μια από τις 9 θα τοποθετηθεί στο 2ο γκρουπ με κλήρωση)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.