Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

CAF κατά Ντε Λαουρέντις για τις δηλώσεις περί Αφρικανών παικτών: «Η UEFA να ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα εναντίον του»

CAF κατά Ντε Λαουρέντις για τις δηλώσεις περί Αφρικανών παικτών: «Η UEFA να ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα εναντίον του»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/8/2022 23:25
Η δήλωση του προέδρου της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις ότι η μόνη περίπτωση για να αποκτήσει η ομάδα του Αφρικανούς ποδοσφαιριστές είναι να συμφωνήσουν πως δεν θα αγωνιστούν στο Κόπα Άφρικα, έκανε έξαλλη την αφρικανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (CAF) η οποία κάλεσε την UEFA να ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα εναντίον του.

Μερικές ημέρες μετά την παραχώρηση του Καλιντού Κουλιμπαλί στην Τσέλσι, ο πρόεδρος της Νάπολι έδωσε συνέντευξη αναφέροντας ότι: «μη μου ξαναμιλήσετε για Αφρικανούς ποδοσφαιριστές, εκτός κι αν υπογράψουν ότι δεν θα βρίσκονται στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Τους αγαπώ, αλλά δεν τους έχουμε ποτέ διαθέσιμους όταν είναι είτε το Κόπα Άφρικα είτε τα προκριματικά του Μουντιάλ στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής. Είμαστε οι ηλίθιοι που τους πληρώνουμε και παίζουν με όλους τους άλλους σε κάθε μέρος του κόσμου», δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια του Smart Talk στο Wall Street Italia».

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση της αφρικανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου η οποία κάλεσε την UEFA να ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα εναντίον του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της CAF:

Η CAF είναι σοκαρισμένη από τους ανεύθυνους και απαράδεκτους ισχυρισμούς του προέδρου της Νάπολι Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις για τους Αφρικανούς παίκτες και το Αφρικανικό Κύπελλο. Δηλώνοντας δημόσια ότι οι παίκτες που υπογράφουν στη Νάπολι πρέπει να υπογράψουν παραίτηση από τη συμμετοχή στο Κύπελλο Αφρικής ως προϋπόθεση απασχόλησης, τα σχόλια του Ντε Λαουρέντις μπορούν να εμπίπτουν στο Άρθρο 14 του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA, επομένως η CAF προτρέπει την UEFA να ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα εναντίον του.

Η CAF είναι αφοσιωμένη στο ρόλο που παίζει το ποδόσφαιρο στην Αφρική, την Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ασία και τον κόσμο, φέρνοντας κοντά και ενώνοντας ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών, γλωσσικών ομάδων, φυλών, εθνοτικών ομάδων και θρησκευτικών καταβολών. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Νάπολι και η UEFA είναι τόσο αφοσιωμένα όσο η CAF σε αυτούς τους παγκόσμιους ανθρωπιστικούς στόχους.

Θα έπρεπε να υποθέσουμε ότι ο Πρόεδρος της Νάπολι θα συμπεριλάβει παρόμοιους περιοριστικούς όρους για παίκτες από τη Νότια Αμερική, την Ασία και άλλες Συνομοσπονδίες, απαγορεύοντάς τους να παίζουν στις ηπειρωτικές διοργανώσεις τους που είναι σημαντικές για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του ποδοσφαίρου παγκοσμίως; Το Αφρικανικό Κύπελλο είναι η εμβληματική διοργάνωση της αφρικανικής ηπείρου και μία από τις κύριες παγκόσμιες διοργανώσεις ποδοσφαίρου. Η τελευταία του έκδοση στο Καμερούν μεταδόθηκε σε περισσότερες από 160 χώρες και προσέλκυσε περισσότερους από 600 εκατομμύρια θεατές.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.