Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λέφσκι Σόφιας - ΠΑΟΚ 2-0: Και τώρα τρέχει... (video)

Λέφσκι Σόφιας - ΠΑΟΚ 2-0: Και τώρα τρέχει... (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/7/2022 21:54
Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ανέτοιμος στην Σόφια, ηττήθηκε με 2-0 από την Λέφσκι στην βουλγαρική πρωτεύουσα και ψάχνει την ανατροπή στη ρεβάνς της Τούμπας για να μην μείνει εκτός Ευρώπης από τον Ιούλιο! Γουέλτον (1') και Μπαρί (19') τα γκολ των Βούλγαρων.

Μεγάλο «κάζο» για τον ΠΑΟΚ στην Σόφια. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πραγματοποίησε αποκαρδιωτική εμφάνιση και ηττήθηκε με 2-0 από την Λέφσκι των πολλών απουσιών με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο εν όψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στην Τούμπα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω με 2-0 (1’ Γουέλτον, 19’ Μπαρί) πληρώνοντας τα λάθη του και στη συνέχεια δεν καταφέρνει να βγάλει αντίδραση. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αναλώθηκε σε φλύαρη υπεροχή, αδυνατώντας να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της βουλγαρικής ομάδας, απείλησε ελάχιστα σ' όλο το παιχνίδι και γνώρισε μια άσχημη ήττα που του προκαλεί μεγάλη πίεση εν όψει της ρεβάνς.

Το ματς:


Το παιχνίδι ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τον ΠΑΟΚ ο οποίος βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ πριν τη συμπλήρωση ενός λεπτού παιχνιδιού. Μετά από βολέ του Μιχαΐλοβ, ο Κάργας έκανε λανθασμένα κεφαλιά προς τα πίσω, δίνοντας την ευκαιρία στον Γουέλτον να βγει σε τετ-α-τετ και να πλασάρει εύστοχα τον Κοτάρσκι για το 1-0.



Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε να συνέλθει και στο 8’ είχε την πρώτη καλή στιγμή με μακρινό σουτ του Σβαμπ έξω από την περιοχή, υποχρεώνοντας στον Μιχαΐλοβ να διώξει σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και έψαχνε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων ωστόσο ένα νέο ατομικό λάθος έφερε το 2-0 της Λέφσκι. Στο 19’ ο Ζίβκοβιτς έχασε τη μπάλα στα δεξιά, με τους Βούλγαρους να βγαίνουν γρήγορα στην κόντρα και να σκοράρουν με πλασέ του Μπαρί.



Δύο φάσεις, δύο γκολ για την Λέφσκι, η οποία αιφνιδίασε πλήρως τους Θεσσαλονικείς, που είχαν αργές επιστροφές μετά το δεύτερο γκολ εμφανίστηκαν εντελώς επηρεασμένοι από την εξέλιξη του παιχνιδιού. Ενδεικτικό ότι η ομάδα του Λουτσέσκου κατέγραψε μόλις μια φάση και αυτή από χτύπημα φάουλ στο 31’, με τον Κάργα να αστοχεί με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Η Λέφσκι πίεζε ψηλά τους παίκτες του ΠΑΟΚ δημιουργώντας του μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία και στο 37’ έφτασε μια «ανάσα» από το 3-0, με τον Κοτάρσκι να αποκρούει το σουτ του Ρονάλντο εντός περιοχής. Δύο λεπτά μετά οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με σουτ του Κράστεβ έξω από την περιοχή αλλά ο Κροάτης γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και με αργό τέμπο. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την κατοχή όχι όμως και τον τρόπο να δημιουργήσει κινδύνους στην καλά οργανωμένη άμυνα της Λέφσκι. Ο Λουτσέσκου βλέποντας την ίδια προβληματική εικόνα με αυτή του πρώτου μέρους προχώρησε στις πρώτες του αλλαγές στο 57’ βάζοντας τον Νάρεϊ αντί του Κουαλιάτα και τον Κούρτιτς στη θέση του Ντάντας, με τον Αουγκούστο να προωθείται πιο μπροστά. Ο Νάρεϊ έδωσε ταχύτητα με τις κινήσεις του αλλά οι «ασπρόμαυροι» συνέχιζαν να μην έχουν καθόλου ουσία στο παιχνίδι τους. Έτσι στο 70’ ο Ρουμάνος τεχνικός πέρασε και τους Σοάρες και Μπράντον αντί των Σβαμπ και Τόμας και έκλεισε τις αλλαγές στο 78’ με την είσοδο του Κωνσταντέλια στη θέση του Ζίβκοβιτς.

Οι γηπεδούχοι, έχοντας μόλις τέσσερις παίκτες στον πάγκο μαζί με δύο γκολκίπερ έπαιζαν με την ίδια ενδεκάδα έως το 87’ όταν ο Πέτκφορ αντικατέστησε τον Ρονάλντο. Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την κόπωση των Βούλγαρων και ανέβασε την απόδοση του προς το φινάλε ψάχνοντας το γκολ που θα του έκανε πιο εύκολο το έργο εν όψει της ρεβάνς. Παρόλα αυτά η μοναδική μεγάλη φάση ήταν μια επικίνδυνη σέντρα του Κούρτιτς αλλά κανείς δεν μπόρεσε να κάνει επαφή με τη μπάλα. Το 2-0 έμεινε ως το φινάλε και ο ΠΑΟΚ καλείται να ανατρέψει τα δεδομένα στη ρεβάνς της Τούμπας για να αποφύγει έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό.

Λέφσκι (Στάνιμιρ Στοϊλοφ): Μιχαΐλοφ, Πετρίς, Σούντμπεργκ, Κόρδομπα, Γκάλτσεφ, Κράστεφ, Φαν Ντερ Κααπ, Μιλάνοφ, Ρονάλντο (87’ Πέτκοφ), Γουέλτον (93’ Μίτκοφ) , Μπάρι (90’ Χόλντερ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε, Ίνγκασον, Κάργας, Σοάρες – Ντόουγκλας Αουγκούστο, Σβαμπ (71’ Φιλίπε Σοάρες) – Ζίβκοβιτς (78’ Κωνσταντέλιας), Ντάντας (57’ Κούρτιτς), Κουαλιάτα (57’ Νάρεϊ) – Κούτσιας (71’ Μπράντον)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.