Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Έφυγε» ο θρυλικός γκολκίπερ της Ρέιντζερς, Άντι Γκόραμ

«Έφυγε» ο θρυλικός γκολκίπερ της Ρέιντζερς, Άντι Γκόραμ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/7/2022 15:12
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών ο θρυλικός γκολκίπερ της Ρέιντζερς, Άντι Γκόραμ μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Σε πένθος βυθίστηκε η οικογένεια της Ρέιντζερς και το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο μετά το θάνατο του Άντι Γκόραμ, ο οποίος έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Γκόραμ είχε αποκαλύψει τον Μάιο ότι διαγνώστηκε με καρκίνο στον οισοφάγο σε τελικό στάδιο και ότι οι γιατροί του είχαν δώσει περίπου έξι μήνες ζωής. Ο ίδιος αρνήθηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, η οποία μπορεί να παρέτεινε τη ζωή του κατά τρεις επιπλέον μήνες. Η απόφαση να αρνηθεί τη χημειοθεραπεία οφείλονταν αφού είδε τον αντίκτυπο που είχε στην πρώην σύζυγό του, Μίριαμ, κατά τη διάρκεια της δικής της μάχης με τον καρκίνο πέρυσι.

Ο 58χρονος Σκωτσέζος γκολκίπερ αποτελεί θρυλική φιγούρα της Ρέιντζερς, υπερασπίζοντας την εστία της για επτά χρόνια (1991-98). Σημείωσε συνολικά 260 συμμετοχές με τους «Τζερς» και κατέκτησε μαζί τους πέντε πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα και δύο Λιγκ Καπ Σκωτίας. Μάλιστα, το 1999 αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος γκολκίπερ της Ρέιντζερς σε ψηφοφορία οπαδών του συλλόγου.

Εκτός από την Ρέιντζερς, ο Γκόραμ αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Όλνταμ, Χιμπέρνιαν και Μάδεργουελ, ενώ το 2001 είχε ένα μικρό πέρασμα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως δανεικός όντας μέλος της ομάδας που κατέκτησε την Πρέμιερ Λιγκ. Ακολούθησε και ένα πέρασμα στην Κουίν Οφ Σάουθ, με την οποία κατέκτησε το Τσάλεντζ Καπ και έγινε ο πρώτος παίκτης που κατέκτησε και τους τέσσερις τίτλους στο Σκωτσέζικο ποδόσφαιρο.

Σε διεθνές επίπεδο, κατέγραψε 43 συμμετοχές με την Εθνική Σκωτίας και ήταν ο βασικός γκολκίπερ τόσο στο Euro 1992 και στο Euro 1996. Είναι μέλος του Hall of Fame του Σκωτσέζικου ποδοσφαίρου και της σεζόν 1992-93 αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της χρονιάς από τους δημοσιογράφους στα βραβεία PFA.

Στα αξιοσημείωτα πως εκτός από το ποδόσφαιρο, ο Γκόραμ ήταν επίσης σπουδαίος παίκτης στο κρίκετ και μάλιστα είχε διεθνείς συμμετοχές με την Εθνική Σκωτίας στο άθλημα, με αποτέλεσμα να γίνει ο μόνος Σκωτσέζος αθλητής που έχει παίξει με το εθνόσημο σε δύο αθλήματα σε διεθνείς διοργανώσεις.

Photo Credit: rangers.co.uk

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.