Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρώτος τίτλος στο γρασίδι για τον Τσιτσιπά! (video)

Πρώτος τίτλος στο γρασίδι για τον Τσιτσιπά! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/6/2022 18:55
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 7-6 (2)) τον Ρομπέρτο Μαουτίστα Αγκούτ στον τελικό της Μαγιόρκας και πήρε τον πρώτο του τίτλο της καριέρας του σε γρασίδι.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του Γουίμπλεντον, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τον πρώτο του τίτλο στο γρασίδι, κατακτώντας το 250ρι της Μαγιόρκας μετά τη νίκη με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 7-6 (2)) επί του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ στον τελικό.

Ο Έλληνας τενίστας έκανε τα εύκολα δύσκολα στον τελικό, που διήρκησε 2 ώρες και 31 λεπτά, αλλά εξασφάλισε στη νίκη μέσω του tie break στο 3ο σετ και έφτασε τους εννέα τίτλους στην καριέρα του σε 21 τελικούς.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε πολύ επιθετικά στον τελικό και κάνοντας δύο μπρέικ έφτασε να προηγείται με 4-0. Ο Μπατίστα-Αγκούτ έκανε την αντεπίθεση με δικό του μπρέικ και μείωσε σε 4-3 αλλά ο Στέφανος κράτησε τη ψυχραιμία του και έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε εξίσου δυνατά, κάνοντας μπρέικ στο 3ο game και έφτασε να προηγείται με 3-1. Ωστόσο ο Ισπανός παρότι ήταν πίσω με σετ και μπρέικ, πήρε 5 διαδοχικά game και έφτασε την κατάκτηση του δεύτερου σετ με 6-3.

Όλα θα κρίνονταν στο 3ο και τελευταίο σετ, με τον Τσιτσιπά να μην πτοείται από την τροπή που πήρε το 2 σετ και να προηγείται με 4-1 χάρη στο μπρέικ που έκανε στο 4ο game. Ο Αγκούτ μείωσε σε 5-3 αλλά ο Τσιτσιπάς σέρβιρε στη συνέχεια για το ματς. Η ευκαιρία του όμως να «κλειδώσει» τη νίκη χάθηκε, με τον Ισπανό να κάνει το break μειώνοντας σε 5-4 και στη συνέχεια να ισοφαρίζει με love game σε 5-5. Ο Τσιτσιπάς ζορίστηκε στη συνέχεια στο δικό του σερβίς, με το γκέιμ να φτάνει τρεις φορές σε deuce, αλλά δεν επέτρεψε στον Αγκούτ να φτάσει σε μπρέικ πόιντ και τελικά έκανε το 6-5. Ακολούθησε νέο νέο love game του Ισπανού στο σερβίς του για το 6-6 και ο τελικός οδηγήθηκε στο τάι μπριεκ. Εκεί ο Στέφανος έκανε δύο μίνι μπρέικ και έφτασε στην κατάκτηση του αγώνα με 7-2.

Με τη νίκη ο Τσιτσιπάς εξασφάλισε τον πρώτο του τίτλο στο γρασίδι, επιστρέφει στο Νο5 του κόσμου και πάει στο Wimbledon με ανεβασμένη ψυχολογία.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.