Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 72-78: «Ερυθρόλευκη» ανατροπή για το 2-0 στους τελικούς της Basket League (video)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 72-78: «Ερυθρόλευκη» ανατροπή για το 2-0 στους τελικούς της Basket League (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
14/6/2022 23:03
Ο Ολυμπιακός επικράτησε 78-72 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ στον δεύτερο τελικό της Basket League και πλέον είναι μία... ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Oι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν μία τεράστια ανατροπή στο ΟΑΚΑ από το -14 του ημιχρόνου και έφτασαν σε μία ακόμα νίκη επί των «πρασίνων», που τους φέρνει πλέον ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο μπορούν να «σφραγίσουν» με «σκούπα» το Σάββατο (17/6) στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός αν και ξεκίνησε καλά, είδε την άμυνα του Παναθηναϊκού αν τον «πνίγει» στην συνέχεια και το «τριφύλλι» να «ξεσπά» επιθετικά, με την βοήθεια και του κόσμου του, κλείνοντας ένα ιδιαίτερα παραγωγικό πρώτο ημίχρονο και προηγούμενο με 14 πόντους (46-32).

Το φοβερό επιθετικό μπλακ άουτ όμως στην τρίτη περίοδο σε συνδυασμό με την ευστοχία του Ολυμπιακού, με μπροστάρη το Τάιλερ Ντόρσεϊ διαμόρφωσε ένα επί μέρους σκορ 23-2 υπέρ των φιλοξενούμενων και επί της ουσίας «σφράγισε» την μοίρα του αγώνα.

Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να γίνει και πάλι απειλητικός δυσκόλεψε με το... καλημέρα της τέταρτης περιόδου, όταν έχασε με πέντε φάουλ τον υπερπολύτιμο σε άμυνα και επίθεση, Σαντ Ρος. Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», ο Ολυμπιακός συνέχισε τη δεμένη άμυνα του, ο Βεζένκοφ πήρε τη σκυτάλη του σκοραρίσματος από τον Ντόρσεϊ και οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν στο 34΄ με το καθοριστικό +10 (61-71). Με τον Παναθηναϊκό να δείχνει «άδειος» από δυνάμεις, το έργο του Ολυμπιακού έγινε ακόμη πιο εύκολο, καθώς ακόμη κι όταν βρέθηκε στο -4 (72-76) ο Φαλ φρόντισε με ένα πολύτιμο επιθετικό ριμπάουντ στα 16΄΄ για τη λήξη να «κλειδώσει» το «διπλό».

Την έκτη διαδοχική εφετινή νίκη του Ολυμπιακού επί του «αιωνίου» αντιπάλου «υπέγραψε» ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και το επιθετικό κρεσέντο του στην τρίτη περίοδο, όταν σημείωσε τους 14 από τους 17 συνολικά πόντους με 3/3 σερί τρίποντα. Άξιος συμπαραστάτης του ο Σάσα Βεζένκοφ, με τον «ερυθρόλευκο» φόργουορντ να τελειώνει τον αγώνα με 19 πόντους (5/7 τρίποντα), ενώ στους 20 σταμάτησε ο Κώστας Σλούκας.

Από τον Παναθηναϊκό που άγγιξε το... τέλειο στο πρώτο ημίχρονο, ελέγχοντας τα ριμπάουντ και κυριαρχώντας στη ρακέτα, ξεχώρισε ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ νταμπλ νταμπλ σημείωσε ο Γιώργος Παπαγιάννης (12π., 10ρ.).

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 46-32, 56-61, 72-78


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.