Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Υπέγραψε στην Μάντσεστερ Σίτι ο Χάαλαντ

Υπέγραψε στην Μάντσεστερ Σίτι ο Χάαλαντ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/6/2022 14:01
Η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε την μεταγραφή του Έρλινγκ Χάαλαντ από την Ντόρτμουντ, με τον Νορβηγό επιθετικό να υπογράφει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας και να ανακοινώνεται 22 χρόνια μετά τη μεταγραφή του πατέρα του, Άλφι Χάαλαντ στους «πολίτες».

Μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του με την Εθνική Νορβηγίας, ο Έρλινγκ Χάαλαντ παρουσιάστηκε και επίσημα από την Μάντσεστερ Σίτι, με τον Νορβηγό στράικερ να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027.

Υπενθυμίζεται πως οι «πολίτες» ενεργοποίησαν την οψιόν αγοράς στο συμβόλαιο του με την Ντόρτμουντ πριν ένα μήνα, καταβάλλοντας στους Βεστφαλούς το ποσό των 60 εκατ. ευρώ. Ο 21χρονος θα αμείβεται με 375 χιλ. λίρες την εβδομάδα, όσο και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. ενώ στο ποσό της μεταγραφής δε συμπεριλαμβάνονται τα μπόνους, ούτε το ποσό που θα λάβουν οι εκπρόσωποι του ποδοσφαιριστή το οποίο φέρεται ότι υπολογίζεται στα 40 εκατ. ευρώ.

Τη φετινή σεζόν ο Χάαλαντ σημείωσε 28 γκολ και 8 ασίστ σε 29 παιχνίδια σ’ όλες τις διοργανώσεις, ενώ μέχρι σήμερα έχει πετύχει 85 γκολ σε 88 παιχνίδια με τη φανέλα της Ντόρτμουντ. Ο ίδιος είναι 21 φορές διεθνής με την Εθνική Νορβηγίας, μετρώντας 20 τέρματα.
Μετά τις υπογραφές, ο Χάαλαντ δήλωσε στην ιστοσελίδα της ομάδας:

Αυτή είναι μια περήφανη μέρα για μένα και την οικογένειά μου. Πάντα παρακολουθούσα την Σίτι και ήταν ωραίο να το κάνω τις τελευταίες σεζόν. Δεν μπορείς να μην θαυμάσεις το στυλ παιχνιδιού τους, είναι συναρπαστικό και δημιουργούν πολλές ευκαιρίες, κάτι που είναι τέλειο για έναν παίκτη σαν εμένα. Υπάρχουν τόσοι πολλοί παίκτες παγκόσμιας κλάσης σε αυτή την ομάδα και ο Πεπ είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές όλων των εποχών, οπότε πιστεύω ότι βρίσκομαι στο σωστό μέρος για να εκπληρώσω τις φιλοδοξίες μου. Θέλω να σκοράρω γκολ, να κερδίζω τρόπαια και να βελτιώνομαι ως ποδοσφαιριστής και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το κάνω εδώ. Αυτή είναι μια εξαιρετική κίνηση για μένα και ανυπομονώ να ξεκινήσω στην προετοιμασία.


Ο Νορβηγός είναι γεννημένος στο Λιντς της Αγγλίας και στήριζε από μικρός την Μάντσεστερ Σίτι, αφού πριν 22 χρόνια υπέγραψε σ’ αυτήν ο πατέρας του, Άλφι Χάαλαντ. Μάλιστα στην παρουσίαση του, φωτογραφήθηκε ξανά με τη φανέλα των «πολιτών» όπως είχε κάνει ως πιτσιρικάς.



Photo Credit: mancity.com

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.