Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παρί Σεν Ζερμέν: Ο Ποτσετίνο ενημερώθηκε ότι αποχωρεί

Παρί Σεν Ζερμέν: Ο Ποτσετίνο ενημερώθηκε ότι αποχωρεί

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
11/6/2022 16:49
Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ήταν γνωστό ότι δεν θα συνεχίσει στο «τιμόνι» της Παρί Σεν Ζερμέν, με τους διοικούντες το κλαμπ να τον ενημερώνουν κι επίσημα για την απόφασή τους και πλέον απομένει μόνο το τυπικό «αντίο».

Ο Αργεντινός τεχνικός αποτέλεσε επιλογή του Λεονάρντο, με τον Βραζιλιάνο να έχει αποχωρήσει εδώ κι ένα μήνα από τη θέση του τεχνικού διευθυντή των πρωταθλητών Γαλλίας.

Ήταν μία ακατανόητη απόφαση καθώς ο Ποτσετίνο επιλέχθηκε να αντικαταστήσει τον Τόμας Τούχελ, με τον Γερμανό να μετακομίζει στην Τσέλσι και να κατακτά μερικούς μήνες αργότερα το Τσάμπιονς Λιγκ.

Όσο για τον Ποτσετίνο, το έργο του στην Παρί ήταν πλήρως αποτυχημένο. Στην πρώτη του χρονιά στο σύλλογο κατόρθωσε να χάσει το πρωτάθλημα από τη Λιλ και βολεύτηκε με το Κύπελλο Γαλλίας.

Στη συνέχεια ηττήθηκε και στον τελικό του Σούπερ Καπ από τη Λιλ. Ακολούθησε ο αποκλεισμός στο Κύπελλο Γαλλίας από τη Νις και η ταπεινωτική ήττα με ανατροπή από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βέβαια οδήγησε την Παρί ξανά στην κορυφή της γαλλικής λίγκας, αλλά ουδείς θα μπορούσε να θεωρήσει μεγάλη επιτυχία το συγκεκριμένο κατόρθωμα.

Όπως ήταν λογικό η διοίκηση των πρωτευουσιάνων δεν ήθελε να τον διατηρήσει στο πόστο του μέχρι το τέλος του συμβολαίου του. Αν το εξαντλούσε θα συνέχιζε στην ομάδα για ακόμα μία σεζόν.

Ο μεγάλος στόχος εδώ και καιρό άλλωστε είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν και φαίνεται ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται μία ανάσα από την επίτευξη της συμφωνίας.

Όσο για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ο Ποτσετίνο σίγουρα θα είναι περιζήτητος για ομάδες βέβαια χαμηλότερης δυναμικής, μια κι αποδείχθηκε «λίγος», παρά τα πολλά μεγάλα αστέρια που κλήθηκε να διαχειριστεί.

Σύμφωνα με τους Γάλλους, ο Ποτσετίνο θα λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 15.000.000 ευρώ!

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.