Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ελλάδα-Κύπρος 3-0: Εθνική για φίλημα και φουλ για πρωτιά! (videos)

Ελλάδα-Κύπρος 3-0: Εθνική για φίλημα και φουλ για πρωτιά! (videos)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
9/6/2022 23:40
Η Ελλάδα πραγματοποιώντας την καλύτερη της εμφάνιση στο Nations League επικράτησε με 3-0 της Κύπρου και πλέον στο παιχνίδι της Κυριακής με το Κόσοβο μπορεί να «κλειδώσει» την πρώτη θέση του ομίλου.

Για άλλο ένα παιχνίδι ο Τάσος Μπακασέτας ήταν ο πρωταγωνιστής, με τον αρχηγό της Εθνικής να πετυχαίνει ένα όμορφο τέρμα στο 9', να μοιράζει μία ασίστ στο 20' και να αποτελεί τον ηγέτη μέσα στο γήπεδο.

Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ είχαν όρεξη από την αρχή, επιτέθηκαν και πέτυχαν και τρίτο τέρμα με ένα υπέροχο σουτ του Λημνιού στο 48'. Η Κύπρος πέρα από δύο στιγμές δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα απειλητική και γνώρισε δίκαια την ήττα. Άπαντες πάντως στο τέλος έφυγαν από το γήπεδο με μία πικρή γεύση καθώς ο Λημνιός αποχώρησε τραυματίας, δείχνοντας μάλιστα να πονάει αρκετά.

Πρωταγωνιστής Μπακασέτας με γκολ και ασίστ

Η Ελλάδα μπήκε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι, πήρε την κατοχή και στο 6' απείλησε με τον Μπάλντοκ ο οποίος γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ που επιχείρησε έδιωξε ο Μιχαήλ. Στη συνέχεια ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπαλα πέρασε λίγο άουτ.

Τρία λεπτά μετά ωστόσο οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα. Ο Τσιμίκας έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά και έβγαλε τη σέντρα, η άμυνα της Κύπρου έδιωξε αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Μπακασέτα που με υπέροχο βολέ την έστειλε στα δίχτυα του Μιχαήλ.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στην Ελλάδα και έτσι στο 20' ήρθε το δεύτερο γκολ. Η πίεση του Τσιμίκα ψηλά έφερε το λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Μπακασέτας το εκμεταλλεύτηκε και αφού πέρασε τον Μιχαήλ «έσπασε» για τον Παυλίδη που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.



Η Κύπρος ουσιαστικά απείλησε για πρώτη φορά στο 40' και μάλιστα «άγγιξε» το 2-1. Οι παίκτες της έφυγαν πολύ ωραία στην αντεπίθεση, ο Πίττας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ που επιχείρησε κατέληξε λίγο άουτ.



Γκολάρα Λημνιού και διαχείριση σκορ

Με τον ίδιο τρόπο που μπήκε στο πρώτο μέρος έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο η Ελλάδα. Πίεσε από την αρχή και στο 48' ο Λημνιός υποδέχτηκε ωραία την μπάλα εκτός περιοχής έπιασε ένα φανταστικό σουτ με το δεξί και «έγραψε» το 3-0, τελειώνοντας στην ουσία το παιχνίδι.

Στο 65' η Κύπρος έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία της μπροστά στην εστία του Βλαχοδήμου, με τον Λαΐφη να παίρνει την κεφαλιά αλλά την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η Ελλάδα θέλησε να απαντήσει και πέντε λεπτά μετά ο Μασούρας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μιχαήλ έδιωξε εντυπωσιακά.

Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε, η Ελλάδα δεν είχε λόγο να ρισκάρει και διαχειριζόταν με τον καλύτερο τρόπο το προβάδισμα της

Πλέον το ενδιαφέρον της Εθνικής στρέφεται στο παιχνίδι της Κυριακής (12/6) με το Κόσοβο όπου σε περίπτωση νίκης θα κλειδώσει κατά μεγάλο βαθμό την πρώτη θέση του ομίλου και την άνοδο στην Β' Κατηγορία.

Το παιχνίδι πάντως δεν έκλεισε όπως θα ήθελε η Ελλάδα, με τον Λημνιό να αποχωρεί τραυματίας στο τέλος του παιχνιδιού, δείχνοντας να πονάει αρκετά.

Ελλάδα (Πογιέτ):Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος (24' λ.τ. Τζαβέλλας), Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Σιώπης (52' Αλεξναδρόπουλος), Μπακασέτας (81' Παπανικολάου), Μάνταλος (52' Κουρμπέλης), Λημνιός, Δουβίκας (46' Μασούρας), Παυλίδης

Κύπρος (Κωστένογλου): Μιχαήλ, Κατελάρης (46' Λαΐφης), Γκόγκιτς, Κορέα, Πίττας, Αρτυματάς, Κυριάκου, Ιωάννου, Παπουλής, Λοΐζου, Σωτηρίου (46' Σωτηρίου)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις